KRISTIANSAND: Thom Hell har til tider litt problemer med å holde styr på timeplanen sin, og det er alle de "nye" sosiale mediene som har satt kristiansandsmusikeren litt ut av spill når det kommer til annonsering av konserter og spillejobber han skal gjøre rundt om i landet.

— Jeg gjør jo noe hver helg, men jeg vet ikke alltid helt hva. Jeg har nemlig glemt hvordan man lager eventer på Facebook. Jeg er tydeligvis for gammel for det der, og har gitt litt opp, svarer Thom Hell lattermildt på spørsmål om hvor han skal ha konserter i løpet av sommeren.

Men den noe manglende kunnskapen har likevel ikke hindret 35-åringen i å få over 5000 venner på nettsamfunnet, og som regel er det også fulle hus når han spiller. I tillegg til konserten i Ravnedalen står blant annet konsert med Jonas Alaska på Øya og festivalopptreden på Omenås musikkfestival i Ålesund for tredje gang på Hells allsidige timeplan i løpet av sommeren.

Ferdig nytt album

Foto: PRIVAT

I Ravnedalen stiller Hell med gitarist Kjetil Grande fra Kristiansand og trommeslager Thomas Aslaksen fra Arendal. Trioen serverer trolig et par smakebiter fra Hells foreløpig uutgitte femte album.

— Jeg ser ikke bort ifra at det kan komme et par låter fra den nye plata på lørdag, nei. Men vi har ikke fått øvd så mye sammen på de nye låtene ennå, sier Hell.

I vinter dro kristiansanderen til Los Angeles og tilbrakte en tid i studio med den amerikanske musikeren og produsenten Jason Falkner. De to hadde god kjemi, og Hell tok med seg en fiks ferdig ny plate hjem til Norge etter oppholdet.

"Amerikanske" låter

— Oppholdet hos Falkner gikk akkurat som jeg hadde håpet, og vi fikk gjort ferdig plata. Vi tenkte veldig likt og var enige om hvordan ting skulle være, og på den måten ble det et utrolig effektivt samarbeid. Det at vi beholdt lekenheten selv om vi var på jobb, var veldig bra. Vi spilte masse og prøvde ut nye ting. Og det er nettopp dette som gjør at det er så gøy å drive med musikk, sier Hell.

Han mener at den amerikanske produsenten har vært med å sette sitt særpreg på de nye låtene.

— Jeg føler de høres litt "amerikanske" ut, på en måte. Falkner har tilført litt av sitt sound til plata, selv om det er tydelig å høre at det er mine låter, forteller han.

Noen utgivelsesdato har han ikke bestemt seg for ennå, men lover at det kommer "noe" nytt ut i løpet av høsten.