KRISTIANSAND: I august kunne Leonard Cohen stått på scenen i Bendiksbukta. Men da Odderøya Live nylig fikk forespørsel fra den kanadiske artisten, var området allerede reservert av det internasjonale laserpartyet for døve«Laserspot 58° North», som går av stabelen 6. til 8. august, samme helg som Cohen også var interessert i å komme til byen.

– Det er litt frustrerende, men sånn er det bare, sier arrangør i Odderøya Live, Trond Aage Nyhus til fvn.no.

— Måtte til slutt si nei

Den kanadiske poeten, låtskriveren og sangeren er mest kjent for låter som «Hallelujah», «Suzanne», «First We Take Manhattan» og «Bird on the Wire». Han har aldri tidligere holdt konsert i Kristiansand, men har stått på scenen i Oslo og Bergen en rekke ganger. I fjor holdt han konsert i Molde.

6. august holder han konsert i Oslo Spektrum, dagen før den tiltenkte konserten på Odderøya.

– Da vi fikk forespørselen om å ha Cohen her, sjekket vi tilgjengeligheten og måtte til slutt si nei. Arrangementet for døve er et godt arrangement, så det er ikke noe drama i dette. Vi får heller prøve å booke Cohen neste år, men det er mye som skal klaffe, sier Nyhus.

– Festivalselvmord

Laserpartyet, som nå kolliderer med Leonard Cohens konserthelg, blir i følge arrangørene det «største, første og eneste utendørs internasjonale laserpartyet med hørende og døve på artistlista». Arrangør er TWOD Events (The World of Deaf Events), som gir 60 prosent av overskuddet fra arrangementet som bistand til en døveskole i Calcutta, India.

– Det er selvfølgelig veldig beklagelig at datoene kolliderer, og jeg forstår at det ville ha vært stort å ha en kulturpersonlighet som Leonard Cohen i Kristiansand. Laserspot har vært under planlegging over lang tid, og å endre arrangementsdatoen nå vil være et festivalselvmord, sier pressekontakt i TWOD Events, Marius Berge Eide.

Fra før har Odderøya Live booket både Bryan Adams, Donkeyboy og Pink, og Nyhus forteller at de også var interessert i å få Sting til byen.

– Vi hadde en mulighet til å få Sting hit også, men vi var for seint ute, sier Nyhus.