LINDESNES: – Jeg tror mange publikummere kommer på grunn av salen i Fjellhallen. Den har en spesiell atmosfære, sier Dagny Wenk-Wolff.

Hun er kunstnerisk leder for Internasjonal Kammermusikkfest som arrangeres på Lindesnes fyr denne helgen. Alle konsertene skjer inne i Fjellhallen som sto ferdig i 2004. Samme år ble festivalen arrangert for aller første gang. I år stiller følgende musikere: Eileen Siegel (fiolin), Kjell-Arne Jørgensen (fiolin), Harald Aadland (fiolin), Ulrike-Anima Mathé (fiolin), Dagny Wenk-Wolff (fiolin), Véronique Bastian (bratsj), Werner Dickel (bratsj), Veit Wenk-Wolff (cello) og Kari Ravnan (cello). Alle musikerne, unntatt en, har vært med på festivalen tidligere.

Krevende program

– Første gang festivalen ble arrangert var det kun seks musikere med. I år er det så mange som ni og det er en fordel for det er mange krevende strykekvartetter. Ved å være så mange kan vi spille et enda mer krevende program, sier Wenk-Wolff.

I årets program er blant annet komponister som Luigi Boccherini, Maurice Ravel, Edward Elgar, Joseph Haydn og Wolfgang Amadeus Mozart representert.

– Jeg har alltid en rød tråd i programmet. Denne gangen er det århundreskiftet og overgangen fra den strenge totaliteten som preget musikken som er i fokus, forklarer Wenk-Wolff.

Bor i Salzburg

Fjellhallen har plass til rundt 200 publikummere og ifølge den kunstneriske lederen kommer folk både fra Kristiansand og Stavanger for å få med seg konsertene og den spesielle salen i Fjellhallen.

Dagny Wenk-Wolff er født og oppvokst i Spangereid, men har de siste 20 årene bodd i Salzburg, Mozarts fødeby. Der er hun fast medlem i kammerorkesteret Camerata Salzburg. Å komme hjem til Sørlandet for å arrangere kammermusikkfest hver høst, synes hun er helt topp.

– Det er veldig fint å ha en unnskyldning for å komme hjem hele tiden. Også er det veldig gøy å samarbeide med de som driver Lindesnes Fyr, sier Dagny Wenk-Wolff.