KRISTIANSAND: Nå har utestedene Kick, På Hjørnet, Frk. Larsen og Penthouse Rederiet/Charlies Bar alliert seg for å trekke publikum til sine konserter og arrangementer. Ved å opprette samarbeidsprosjektet «Kultur— og utelivskvartalet» er det første gang de fire stedene opptrer sammen som arrangører. Og i kveld går «Augustfestivalen» av stabelen, en todagers musikkfest hvor alle de fire scenene benyttes.

— Vi driver alle som kulturleverandører og har et felles mål om å få kristiansandere og tilreisende til byen til å benytte seg av kulturtilbudet her. Alle tjener på økt besøkstall, og det fører også til at tilbudet stadig blir bedre. Her er vi fire sterke aktører som utfyller hverandre godt og som ligger veldig nær hverandre, sier innehaver av Kick Malt & Mat og Kick nattklubb og scene, Narve Ellefsen.

Konkurranse og samhold

Idéen om samarbeidet ble født da Ellefsen, Morten Halvorsen (Frk. Larsen), Ane Aanesland (På Hjørnet og Kurt Edvardsen (barsjef på Penthouse/Charlies) møttes over en kopp kaffe i vår. Og på tross av at de fire naturlig nok er i en konstant konkurransesituasjon i kampen om kundene, har ikke det lagt noen demper på samarbeidslysten.

— Vi er alltid konkurrenter på et visst plan, men vi brenner alle for kulturlivet i Kristiansand. Og vi får muligheten til å gjøre større ting og samle enda flere folk om vi går sammen. Det hender jo stadig vekk at vi får tilbud om artister som vi mener ville passet bedre hos en av de andre, og da sender vi dem videre. Så på en måte samarbeider vi hele tiden, sier Ane Aanesland.

Vil vise mangfoldet

Som ledd i markedsføringen av seg selv har «Kultur- og utelivskvartalet» gitt ut et felles program hvor alle arrangementer for høsten 2011 står oppført. Å vise mangfoldet i byens kultur- og konserttilbud er et av hovedmålene.

— Hver av oss har vår egen identitet og vi er veldig forskjellige. Med et arrangement som Augustfestivalen får vi presentert dette for publikum, blant annet i form av hvilke artister som opptrer på hvilke steder. Vi har prøvd å velge artister som passer til vår profil, slik at alle kan finne noe de liker, forteller de fire utelivsaktørene.

I kveld starter ballet med et svært variert tilbud dj’er. Moron Police dj-set kommer til på Hjørnet, Charlotte Thorstvedt til Kick, Dj Chris N til Penthouse og Dj Lester Diamond til Frk. Larsen. Fredag er det rockerne i Oslo Ess som overtar På Hjørnet, mens det blir hip hop fra blant andre Diabolic, Capital X og Sheepy på Kick. Undergrunnen inntar Frk. Larsen i form av Dj Finnitus (Dj Rulefinn) og til Penthouse kommer Dj Mats Guldbrandsen.