Hovescenen torsdag kl. 17

For en herlig artist han er, Timbuktu. Når han har med seg det svære bandet Damn, er det ekstra mye å glede seg over.

Hans fødenavn er Jason Diakté (36). Rapperen fra Skåne er utvilsomt Nordens mest populære hiphop-artist. Det kommersielle gjennombruddet her hjemme kom med albumet ”Alla vill til himmelen men ingen vill dö. Tittelkuttet og ”Det löser sej” er fortsatt Timbuktu sine mest populære låter. Slik kunne man i alle fall tolke responsen blant de rundt 5000 publikummerne som trosset styrtregnet på Hove.

At han ikke produserer så mange hitlåter lenger gjør ikke så mye, for han lager fortsatt gode album. Det ferske ”Sagolandet” slår fast det med all tydelighet.

Timbuktu er kanskje enda bedre på scenen enn på plate. Han har en utadvendt og inkluderende stil. Timbuktu ga mye av seg selv også denne gangen. Damn skapte dybde og spenn i lydbildet med en aktiv og stilig blåserekke på mange av låtene.

Timbuktu tok en tøyseavskjed med publikum med et farvel som ikke var til troende. Det tok da heller ikke mer en cirka et halvt minutt før han var tilbake for å sette kronen på verket; ”Det löser sej”. Takk for det!