– Låtene mine er tekstbaserte, og til denne konserten toner jeg det ned slik at det blir bare grunnramma av låtene. Da er det fint om det er sånn noenlunde stille blant publikum.

– Forventer du at publikum skal være stille? I Kristiansand?

– Ja, det er i hvert fall fint om de følger med på sangene, sier Jonas Alaska til fvn.no.

Gode anmeldelser

Kristiansand og På Hjørnet er siste stoppested for Alaska før jul. Han har allerede spilt i Trondheim, Stavanger, Haugesund og for et utsolgt Hulen i Bergen. Det betyr over 300 tilskuere for platedebutanten fra Åmli.

– Det har gått veldig bra. Vi var spente på om folk hadde hørt om oss utenfor hjemtraktene. Det hadde de tydeligvis, sier 23-åringen, som høstet svært gode anmeldelser for sitt selvtitulerte debutalbum

– Det var veldig moro. Det er skummelt med anmeldelser, men tilbakemeldingene har vært gode., sier Alaska, og forteller at han sammen med studiokameratene Thom Hell og Even Ormestad fant et slags eget uttrykk allerede under innspillingen av den første låten på plata.

– Jeg ville ikke gå inn i studio og bestemme alt selv. Vi prøvde ut forskjellige ting for å få en egen sound., og prøvde også å få inn elementer av artister som har inspirert meg., sier han, og ramser opp singer/songwriter-legender som Paul Simon, Bob Dylan, Neil Young og Lennon/McCartney.

– De er alle store tekstforfattere, og for meg er tekstene er veldig viktige. Jeg liker å være personlig når jeg skriver. Mitt eget liv og mine egne tanker er naturlig nok det jeg vet mest om.

Vil ut

Alaska forteller at han har laget nye låter som han gleder seg til å spille inn. Han har ambisjoner om utlandet også, men ønsker å ha litt is i magen foreløpig.

– Jeg tenker litt på det, men jeg vil være klar når det først skjer. Kanskje venter vi til jeg har et nytt album klart, sier han til fvn.no.