Inger Kristiansen, festivalsjef for Øygospel, gleder seg aller mest til konsert med lovsangslederen Chris McClarney. Foto: Ukjent

— Forventningene er like høye hvert år. Jeg ser at de eldre heier på oss, og de unge kommer igjen år etter år, sier Inger Kristiansen, festivalsjef for Øygospel.

Torsdag går den kristne festivalen av stabelen for 26. gang på Flekkerøy. Flere lokale kor, blant andre Ansgarkoret, står på programmet. Kristiansen ser spesielt fram til konserten med lovsangslederen Chris McClarney lørdag.

— Jeg var på konserten i fjor, og den var veldig bra. Ellers tror jeg foredraget med den tidligere torpedoen Hans Petter Martinsen blir bra. Han skal fortelle om livet før og etter, og ungdom hva som kan skje dersom man driver med rus.

På programmet er det også foredrag om hvordan kristne har det i Nigeria, og konserter med den nigerianske artisten Lady Pil og den engelske rap og dancegruppen LZ7. Øygospel startet som en ren gospelkorfestival, men ble etter hvert en bredere kristen festival.

— Øygospel er først og fremst en ungdomsfestival, men det er også arrangementer for folk i alle aldere, sier Inger Kristiansen.

På det meste har det vært 4000 besøkende til Øygospel, men Kristiansen tror ikke at det kommer mer enn 3500 til årets festival, siden det er to konserter mindre enn tidligere.