Når: Fredag kveld

Hvor: Kilden, Kristiansand

Publikum: cirka 1200

Melody Gardot trollbinder publikum fra første stund med sin vakre stemme ved å fremføre "No More, My Lord" a capella. Stemmen hennes er kraftfull og skjør på samme tid, og det går frysninger nedover ryggen. Konserten tar deretter en vending rett inn i en jazzverden av improvisasjon og imponerende soloer, hvor Melody Gardot blir akkompagnert av fem fantastisk dyktige musikere. Selv tar hun plass bak pianoet, og imponerer også der!

Melody Gardot har blitt en kjær musiker i Norge etter et sterkt intervju og opptreden på Skavland for tre år siden. Den amerikanske musikeren havnet i en ulykke da hun var 19 år, og måtte ligge på sykehuset i ett år med store skader til hodet og hoftepartiet. Tiden i sykesengen brukte hun til å skrive låter. På grunn av skadene måtte musikken være rolig, og jazz ble et naturlig valg. På hennes nyeste album ”The Abcence” har hun også blitt inspirert av latinamerikansk musikk, noe som gjorde at vi fikk et glimt av sol og varme under konserten på Kilden kvelden før desember slår til.

Scenen er eksotisk pyntet, og det tar ikke lange tiden før hun tar oss med til Brasil med låten "Mira" fra det nye albumet. En fantastisk up-beat bossa nova som får de fleste i salen til å røre litt på hoftene. Deretter går ferden hennes videre til Paris med låten "Les Etoiles" før vi havnet i Spania med kassegitar, cello og låten "So We Meet Again my Heartache".

Gardot gir også av seg selv mellom sangene og forteller morsomme historier med en god dose selvironi. Hun takket også Kristiansand for at hun fikk være her og helbrede seg etter at hun ble syk og måtte avlyse konserten i Bergen og Stavanger. Denne dama tar scenen og eier den på en måte svært få får til! Hun fikk til og med det stive, norske publikumet til å reise seg opp, synge og danse litt.

Det var rett og slett en deilig konsert som publikum fikk av denne talentfulle damen, Melody Gardot i kveld. En liten musikalsk reise som en pause fra kulden, og som en energiboost før julestria slår til for fullt.

Eksotisk: Melody Gardot gav publikum følelse av eksotisk sommer og sol da hun gjestet Kristiansand denne kalde novemberkvelden. Foto: Tore-André Baardsen