Hvilken bok vil du anbefale?

I 2013 vant en tegneseriebiografi Brageprisen, den gikk høyst fortjent til Steffen Kverneland, for hans fantastiske bok "Munch". Tegneseriekunsten er i skuddet for tida. Spesielt kvinnelige tegneseriekunstnere kommer nå endelig opp og fram.

Tre favorittforfattere?

En av Norges beste forfattere og illustratører av all-alderbøker er Anna Fiske. "Følelsesbiblioteket" er en serie jeg vil anbefale.

Camilla Collett levde gjennom store deler av 1800-tallet og skriver godt. Det er en skandale at en del av litteraturen ikke ennå er utgitt. Vil man lese Collett kan Tone Selboes nye "Engasjerte essays" være en fin innføring.

Lyriker Jan Erik Vold betyr mye for meg. Jeg har skrevet hovedoppgave om boka som kom ut like før gjennombruddet "Mor Godhjertas glade versjon. Ja" i 1968, nemlig "fra rom til rom SAD & Crazy" fra 1967. Der beskriver han blant annet en båttur på Lundeelva i Søgne på sekstitallet. Som Søgnejente synes jeg er litt stas.

Hvilken forfatter er overvurdert?

Generelt synes man å se en kjønnsdimensjon her. Vi framhever ofte mannlige forfattere, det fins mange gode av dem, men hvis vi bare skriver og fremhever mennene, forsvinner de kvinnelige forfatterne litt ufortjent.

Låner du, kjøper du eller laster du ned bøker?

I utgangspunktet er jeg mest tilhenger av den fysiske boka. Lukten, hvordan den kjennes mot fingertuppene, lyden av papiret når jeg blar. Men e-bøker er et godt supplement. Jeg har ingen tro på at e-bøkene kommer til å ta over for p-bøkene.

Når leser du?

Som småbarnsmor, rundt barne-tv-tid. Jeg leser ikke på senga, da blir jeg bare trøtt, og har glemt alt morgenen etter.

Hva er det neste du skal lese?

Jeg skal lese "Diktet utenfor diktsamlingen", av Unni Langås.

Hvilke bøker leser du absolutt ikke?

Jeg leser ikke tung krim eller krigshistorie.