For tredje året på rad arrangeres Sommer i Kilden, en serie med 30 gratiskonserter.

— Dette er en serie med lokal forankring, der vi viser fram lokale musikere. Vi håper at disse gratiskonsertene kan få folk til å kjøpe billetter til konserter senere, forteller Sheila Simmenes som har booket artistene til Sommer i Kilden.

Hun mener Sørlandet har mange dyktige musikere som fortjener å bli vist fram.

Kortreiste musikere

Konsertserien ble opprettet fordi det var et ønske om å ha et program i Kilden også når de ansatte har ferie. En gratis konsertserie ble løsningen, og den fikk Sheila Simmenes ansvar for.

Det blir kveldskonsert med Geirmund Hansen 25. juli. Foto: Eva Myklebust

— Det ble veldig vellykket. Vi vil vise fram såkalte kortreiste musikere fra Agder, forteller Gunnar Grimstad, leder for kulturdriften på Kilden.I fjor besøkte 5000 mennesker konsertene. Selv om det er mange gratiskonserter i sommer, både på Fiskebrygga og på Torvet, mener Simmenes at de ikke konkurrerer med hverandre siden alle har ulike program.

- Skjult perle

Tirsdag viste Kilden fram tre av musikerne som skal spille på Kilden i sommer: Geirmund Hansen, Sarah Fullerton og Johhny Kahlua. Sheila Simmenes mener at disse tre er noen av høydepunktene på programmet:

— Johnny Kahlua har jeg hatt lyst til å få inn siden vi startet. Han er en skjult sørlandsperle, sier Simmenes om mannen som skal spille i Kilden for første gang.

— Det blir et høydepunkt for i meg sommer. Det er først i år jeg har bestemt meg for å satse og for å vise meg mer fram, sier artisten.

Johnny Kahlua er nå i ferd med å gjøre ferdig sin fjerde plate.

Kommer tilbake

Både Geirmund Hansen og Sarah Fullerton har spilt i Kilden før.

— Jeg spilte her da Kilden ble åpnet, så jeg føler en tilhørighet til stedet. Jeg tror alle kommer til å levere fantastiske konserter, sier Hansen.

— Jeg var på konserten til Geirmund på Trashpop for noen uker siden, og ble blåst i bakken, sier Simmenes.

Det blir kveldskonsert med Sarah Fullerton 8. august. Foto: Eva Myklebust

Sarah Fullerton avsluttet nylig musikkstudier ved Berklee Music College i USA. Fullerton spilte på Sommer i Kilden første gang det ble arrangert, og vil holde sin første konsert på Kilden etter hjemkomsten fra USA.— Jeg gleder meg veldig. Det er et varmt og godt publikum, sier hun.

Fullerton spilte også i multisalen i fjor.

— Det var magisk, sier Simmenes om konserten.

Barnekonserter

Første konsert med Sommer i Kilden arrangeres 7. juli. Tidspunktet er vanligvis klokka 13.00, men fire av de 30 gratiskonsertene vil være utendørskonserter på kveldstid. Hver tirsdag vil det arrangeres egne barnekonserter. Det blir også egne klassiske konserter.

— Vi har satset på et bredt program, og artister som fremfører sin egen musikk, sier Sheila Simmenes.