KRISTIANSAND: De gikk sent, men godt på scenen mandag kveld, Michael Krohn og Raga Rockers. Noen få hundre tilhørere fikk med seg en konsert av de sjeldne. I silregn.

Trekkplasteret Raga Rockers sto på scenen i Kristiansand på Barrock i 1996. Ti år senere spiller legendene i samme by, men for nytt, pur ungt og klissvått publikum. Goo Men varmet (!) opp litt tidligere på kvelden, og bare de aller mest tålmodige holdt ut den relativt lange ventetida før soundchecken var ferdig og Raga-besetningen fant instrumentene.

Raga Rockers ga ut "best of"-skiva «Raga Rockers Beste/Live fra Roskilde» i fjor høst. De turnerte hele Norge på høsten, men kom aldri til Kristiansand.

Raga Rockers sprang ut av punkmiljøet tidlig på 80-tallet, men ble etter hvert såpass «poppete» at store deler av det norske folk har stiftet bekjentskap med dem. Det var vokalist Michael Krohn som startet Raga Rockers i 1982. Bandet regnes som et av de fire store i norsk rock ved siden av DumDum Boys, DeLillos og Jokke og Valentinerne.

Studiestartfestivalen har blitt arrangert på plenen utenfor kantina på HiA de siste tre årene. Publikumsantallet pleier å være 4000-5000 hver dag.