KRISTIANSAND: — Jeg prøver å spre humør i sendingen. I sommer har jeg stått i studio med hawaiiskjorte og shorts for å skape stemning, sier Bjørn Aas.

Fædrelandsvennen treffer den unge programlederen hjemme på ferie i Kristiansand. Det siste halve året har han holdt til på Tyholt i Trondheim. Denne uken er han tilbake i radiostudioet hvor blant annet Are og Odin hører hjemme.

Howards arvtaker Hver dag mellom klokka ni og tolv på dagen og seks og ni på kvelden kan Bjørn høres på kanalen. Da spiller han trance, dance og housemusikk og en liten dasj R'n'B. I tillegg snakker han mellom en del av låtene og gir relevant informasjon om artistene som spilles.

— Man kan godt være litt personlig på lufta også. Jeg synes også det er viktig å promotere hjembyen min. Derfor slenger jeg av og til inn noen fraser som bare sørlendinger skjønner. Blaudis (bløtkake journ. anm.) for eksempel, sier Bjørn og ler.

Sørlendingen ble faktisk «headhuntet» til jobben i mP3 av Håvard Sylte (Howard). Den tidligere radioprofilen var på besøk i Radio Ung da Bjørn jobbet der. De holdt kontakten, og da Howard sluttet som programleder i mP3 og arvtaker skulle finnes, tipset han Bjørn om jobben. Han søkte, og fikk den.

— Jeg er veldig stolt. Å jobbe i riksdekkende radio er utrolig gøy, sier 21-åringen som også har jobbet som dj.

Frie tøyler Bjørn begynte å jobbe i Radio Ung allerede som 12-åring. Han tillegger lokalradioen mye av æren for den jobben han har i dag.

— De ga meg frie tøyler fra dag en, sier Bjørn.

Frie tøyler hadde han nok også hjemme da han som tre-åring løp rundt med båndopptakeren.

— Jeg intervjuet mamma og pappa hele tiden. Mikrofonen ble trykket opp i ansiktet på dem på søndagsmorgenen, ler han.

NRK mP3 er en nisjekanal med ungdommelig profil. Hovedgruppen av lyttere er i alderen 14-16 år. Dermed er det et krav at programlederne også er relativt unge. Også de to andre programlederne i kanalen er tidlig i 20-årene. Bjørn håper han får mulighet til å jobbe i mP3 i mange flere år.

— De som begynner i mP3, går videre til Petre og så begynner de i P1. Når man er ferdig der er man pensjonist, humrer Bjørn Aas.