KRISTIANSAND: — Sier du det? Det er jeg dritstolt av, sier Kjetil Grande fornøyd.

Han er inntil nå den eneste kristiansanderen som er tatt ut til Bylarm, etter at han i november slapp debutfullengderen «Uppers, downers, screamers and howlers».

Drøyt 90 band og artister fra hele landet og Skandinavia for øvrig er tatt ut til bransjemessen som neste år er lagt til Oslo 21.-23. februar.

Releasekonserten for fullt hus på Charlies sist fredag viste Kjetil Grande og bandet i toppslag. Platen har fått svært gode anmeldelser, og er sterkt inspirert av amerikansk musikk fra 1920- til 1950-årene. Grande hadde satset på et visuelt uttrykk deretter. Med klær og bakteppe i kalde, toneløse farger fikk tilhørerne følelsen av å se en stumfilm med et temmelig rått lydspor.

— Vi skal ha med oss hele pakka til Oslo. Vi øver hver dag, og konserten skal sitte spikra til vi går på scenen på Herr Nilsen under Bylarm, sier Grande.

Konsertstart er på Herr Nilsens hjemmesider satt til 22.00 lørdag 23. februar. Så sen spillestart bør sørge for at en del bransjefolk får med seg bandet.

— Vi skal spille en annen konsert også på Bylarm, men jeg vet ennå ikke hvor, sier Grande.

Mens han er eneste kristiansander som er tatt ut, kan Mandal triumfere over å ha to artister på årets store bransjemesse. Tidligere i høst ble det kjent at Violent Years er tatt ut, og nå er det i tillegg klart at Piston Ltd med gitarist Bjørn Charles Dreyer fra Mandal spiller på Sentrum Scene torsdag 21. februar.

Bandet baserer musikken på lyden fra Marnamotoren, og plata «Domestic Engine» kom ut sist høst. To mann fra synthkollektiver Xploding Plastix og Erland Dahlen (trommeslager fra Madrugada) er resten av Piston Ltd.

— Vi skal ha marnamotoren på scenen denne gangen også, opplyser Dreyer.

Han har med to mann fra YRESOKK (Ytre Randesund Ensylinder og Kaffedoktorklubb) for å sørge for jevn gange.

— De heter Harald Tønnessen og Willy Sodefjed, sier Dreyer.

Piston Ltd. får æren av å åpne en ny seksjon på Bylarm som heter «Ny musikk». Det gjør de sammen med blant andre bandet Kiruna.