LISTER/OSLO: Den 74 år gamle artisten skulle egentlig kommet til Norge tidlig i sommer, men følte seg ikke helt bra og måtte droppe konsertene her. Men norgesvennen Nelson ville gjerne tilbake, særlig fordi han aldri før har måttet avlyse.

Som en del av den nye norgesturneen får Lyngdal besøk av countryveteranen 4. mai 2008. Før han gjester sørlandsbyen skal Nelson holde konsert i Oslo Konserthus 1. mai, på jazzfestivalen Anjazz på Hamar 2. mai, og 3. mai blir han å oppleve på Fredriksten festning i Halden.

Ifølge det NTB kjenner til, vil billettene snart legges ut av de forskjellige konsertarrangørene.

Ny skive klar

Willie Nelson later til å være i storform, for på turnélisten som ligger ute på hjemmesidens hans er det tett med jobber – fra han slipper sitt nye album «Moment of Forever» i slutten av januar på Lost Highway-selskapet.

– Der har han med seg USAs nye countryhelt Kenny Chesney, som produserte skiven for sin store helt. Da samarbeidet ble kjent, sa Chesney dette om samarbeidet med Willie Nelson, ifølge AOL. com:

– Når du hører ham synge, så er det bare én Willie. Du ønsker simpelthen å gjøre en plate som er like god som ham. Willie Nelson er en amerikansk klassiker. Å lage musikk sammen med ham er noe du ikke engang ville drømt om.

På det nye albumet gjør countryveteranen både egne, nye låter, som «I'm Alive» – der Nelson synger om livets enkle gleder («breathing in and out’s a blessing, can't you see?») – så vel som covere av for eksempel Bob Dylans «Gotta Serve Somebody», Dave Matthews «Gravedigger» og den Kris Kristofferson-skrevne låten som albumet har navn etter.

At en mann kjent for å skrive fabelaktige egne låter, like gjerne gjør andres, er han spurt om før. Til Lone Star Music sa Nelson «den innlysende grunnen er at jeg bare kan skrive så mange».

Feirer 75

Nelson starter turneen hjemme i USA, før turen går til Europa i april – der han vil feire 75-årsdagen. Han er populær i Skandinavia, og gjør fire jobber i Danmark, to i Sverige og altså fire i Norge. Nelson avslutter Europa-turneen sin med seks konserter i Storbritannia.

Nelson kommer med hele bandet sitt og at de blir 30 mann ute på veien.

Blant dem som helt sikkert vil bli å finne i salen – iallfall – vil være Kurt Nilsen. Den tidligere Idol-vinneren sang som kjent duett med Willie Nelson i fjor, og da sa Kurt at det var «det absolutt største jeg har opplevd noensinne».

Sist Willie Nelson var i Norge var i 2002, da han ble invitert av tidligere president Jimmy Carter, som dennes spesielt inviterte gjest til utdelingen av Nobels fredspris. Da gjorde han også konsert på Rockefeller.

Nylig fikk Willie Nelson æresprisen under Country Music Awards-utdelingen i USA, en pris som går til artister som har «en særegen og uutslettelig innvirkning på generasjoner av musikere».