Da har det altså skjedd. Det som ikke kunne skje. Nintendo har med sin Wii-konsoll på knappe ti måneder klart å bli den mestselgende spillkonsollen i verden. Dette betyr at underdog'en som for bare ett år tilbake måtte nøye seg med smulene fra Sony og Microsofts markedsandeler nå spiser fra de rikes bord.

Ni millioner på ti måneder

I følge tall fra Financial Times så har Nintendo nå solgt over 9 millioner Wii-konsoller på verdensbasis. Microsoft har så langt solgt 8,9 millioner og Sony "bare" 3,7 millioner av sin PS3. Nintendo har med dette gått forbi Microsoft i løpet av en ti-måneders periode. Og det til tross for at Xbox 360 har ett års forsprang på Wii-konsollen.

Microsoft utestengt fra Japan

— Mye av dette kan tilskrives det faktum at der hvor Xbox 360 selger kun i to regionale markeder - nemlig Europa og USA, så selger Nintendo like godt over hele verden, sier en japansk markedsanalytiker til Financial Times.

— Japan er Nintendo og Sonys egen bakgård og Microsoft får rett og slett rundjuling her.

Gjentar suksessen fra 1990

Nintendo har ikke opplevd makan til suksess siden perioden 1990 - 1993 da SNES-konsollen var synonymt med videospill. Sony overtok tronene i 1994 da den første Playstation-konsollen dukket opp og har altså beholdt denne helt fram til nå.

I juli måned i år så passerte Nintendo Sony i markedsverdi for første gang noensinne, skriver Financial Times.