Serien som nylig hadde norgespremiere på TV 2 handler om en småby i Kansas som blir isolert etter et terrorangrep med kjernefysiske våpen.

Bøyde av «Jericho» har spesielt falt i smak hos unge voksne seere i USA. Serien vært blant CBS' mest populære på internett, mens seertallene på TV-skjermen har vært fallende, skriver CNN.com.

Likevel bestemte CBS seg for å stoppe serien etter første sesong, og reaksjonene fra fansen lot ikke vente på seg. Kort tid etter at serien ble avsluttet med den sentrale replikken «Nuts!» begynte nøttene å strømme inn til CBS-hovedkvarteret i New York.

Noen uker og 25 tonn nøtter senere bestemte CBS seg for å gi etter for kravet.

«Wow!», sier CBS' underholdningssjef Nina Tassler innledningsvis i pressemeldingen på CBS.com, der hun orienterer om at syv nye episoder er under planlegging.

Tassler takker på vegne av CBS for den originale protestaksjonen, som hun mener er gjennomført med kreativitet og respekt.

— Det er tydelig at et lojalt og lidenskapelig publikum har samlet seg rundt serien, sier Tassler, før hun avslutter:

— PS. Vær så snill, slutt å sende oss nøtter.

NUTS

Nuts-replikken fra TV-serien har sine røtter i andre verdenskrig. Da tyske styrker forlangte at general MacAuliffe i den amerikanske hæren skulle overgi seg i slaget ved Bulge i 2. verdenskrig, ga generalen følgende svar:

«Not Understanding Term Surrender» (Forstår ikke begrepet overgivelse), forkortet til NUTS.

Og hva skal TV-selskapet gjøre med alle nøttene?

Ifølge CNN skal nøttene doneres til veldedige formål, blant annet til organisasjoner som sender velferdspakker til amerikanske soldater stasjonert i utlandet.