NB! Advarsel. Denne artikkelen inneholder et detaljert resyme av de siste minuttene av den siste episoden. Så om du ikke vil vite hva det hele slutter med så anbefaler vi at du slutter å lese nå.

En scene på en restaurant. Tony og Carmela. Tony slipper en quarter på jukeboxen og tonene fra Journeys «Don't Stop Believing» strømmer ut i lokalet.

Meadow strever med å få lukeparkert bilen sin utenfor restauranten.

Det ligger en spenning i luften.

Mistenkelige mennesker kommer inn døra til restauranten. Stjålne blikk fra de øverige gjestene rettes mot Tony og Carmela.

Meadow strever fortsatt med å få parkert bilen.

Hele scenen er ladet med en elektrisk stemning. Hva skal skje?

Så går døra opp. Tony snur seg mot det han er sikker på er datteren.

Han ser litt forundret ut.

Så toner bildet ut i sort.

Hva var det Tony så?

Slik slutter altså den aller siste episoden noensinne av The Sopranos. Ikke med et smell. Ikke med et klynk. Men med nok et ubesvart spørsmål. Hva var det som skjedde? Hvem var det Tony så? Svar vi aldri vil få.

Et ublodig anti-klimaks Gjennom en hel episode har manusforfatter og regissør David Chase hintet om en blodig utgang av serien. Gjennom en drøy time har Tony, Carmela, A.J. og Meadow måttet gjennomleve noen av de mest intense scenen som noengang har blitt en TV-serie til gode. Men den store finalen har blitt et anti-klimaks. I allefall noe helt annet enn de mange millioner av trofaste Sopranos-fans hadde forventet seg etter å ha fulgt serien siden starten i 1999. TV-serien Sopranos er kanskje over for alltid, men familien Sopranos lever i beste velgående. Nå gjenstår det bare å vente på at HBO og David Chase tar til vettet og lager en kinofilmen de har fristet med....