KRISTIANSAND: De som står på scenen er ekteparet Gunnhild Tømmerås og Greger Brändström og Hilde og Jo Eskild.

— Vi får høre ridderfortellinger, bundet sammen med vakre folkemelodier. Noen er lokale, noen fra Herefoss og andre kommer langveisfra med Greger, sier Solveig Egeland i arrangørklubben Egdefolk.

— Dette blir noe annet enn en konsert. Det blir en forestilling, sier Solveig Egeland.

Trenger lokaler

De fire musikerne har foretatt en uvitenskapelig og historisk korrekt forskning på temaet riddere. Gunnhild synger, Hilde forteller og ektemennene står for musikken. For første gang skal Egdefolk holde en konsert på Sørlandets Kunstmuseum. Egeland tror det er et sted som passer denne typen konsert. Hvor Egdefolk skal være i fremtiden, er usikkert. De har vokst fra sine tidligere lokaler på Hartmanns brygge.

— Vi er på jakt etter vår hule og trenger et sted hvor vi kan føle oss hjemme, sier Egeland.

Gabriel Fliflet

Egdefolk fylte ett år sist måned og har vært en suksess. Nå har arrangørklubben bestemt seg for å satse på konserter kun i den mørke årstiden. Tirsdagens konsert på Sørlandets Kunstmuseum er den siste før jul. De starter igjen i januar, og har en konsert i måneden fram til april. Egeland er spesielt glad for at Gabriel Fliflet kommer på besøk i februar. Fliflet tilhører kremen av norske musikere, og er kjent for sitt flerkulturelle musikkuttrykk. Han skal fremføre bestillingsverket til Osa festivalen under konserten. I januar satser Egdefolk på en konsert med lokale, unge felespillere. Hvem er ikke avgjort ennå.