KRISTIANSAND: — Jeg ser en oppvask internt i Quart. En totalgjennomgang på organiseringsfronten. Quart har nok slitt mer enn Hove, med dårlig delegering og hele pakka, sa "klarsynte Per" fra Guiding Voice på Svalbard til Fvn.no før Quartfestivalen gikk av stabelen.

Intervjuet med Per ble trykket mandag denne uken.

Klarsynte Per fortalte til Fvn.no at han så "en masse rot" i Quart-organisasjonen.

I dag, onsdag, holdt Quart pressekonferanse i kommandørboligen på Odderøya, der det ble klart at Quart tilføres 8,5 millioner kroner i krisehjelp fra Cultiva og Kristiansand Næringsselskap AS.

Like etter pressekonferansen forteller Jørgen Skauge til fvn.no at situasjonen var svært dramatisk, kanskje den mest dramatiske situasjonen Quart noensinne har befunnet seg i.

Quart for halv maskin

Quart skal ha solgt billetter for kun 10 millioner kroner. Halvparten av hva de hadde budsjettert med: altså et billettsalg på 20 millioner kroner.

Disse tallene kom frem i dag. Quart-ledelsen har holdt kortene tett til brystet om antall solgte billetter i år, og ingen har visst noe om hvor dårlig det egentlig sto til i regnskapet:

— Det har vært en sinnsyk påkjenning det siste døgnet, men så ordnet det seg heldigvis i går. Det var en lettelse, sier Skauge til Fædrelandsvennen.

Reddet på skafottet

Cultiva, som for fjorten dager siden gikk inn med et likviditetslån på 3,5 millioner kroner, skal på et ekstraordinært styremøte i går ha omgjort dette lånet til rent tilskudd. I tillegg går energistiftelsen inn med ytterligere 1,5 millioner kroner – til sammen 5 millioner kroner, skrev Fvn.no tidligere i dag.

På toppen av dette skal også Kristiansand Næringsselskap AS ha åpnet pengesekken for å sikre Quartens videre eksistens. 3,5 millioner kroner investerer næringsselskapet i rockefestivalen.

DISKUTÉR: Synske evner, er det rent oppspinn eller en realitet?