KRISTIANSAND: Den lille "seremonien" fant sted utenfor Quartbrakka på Odderøya tirsdag ettermiddag, rett før kulturministeren skulle inn i et møte med Quart-ledelsen. Her skulle han informeres og " imponeres" med å få Quartfestivalens fremtidsplaner presentert.

Daglig leder i Quart, Magne Aasheim Knudsen var også med på overrekkelsen av knute-tauet, etter å ha blitt oppfordret av Mette Gundersen. Med seg hadde de en rekke representanter fra Arbeiderpartiet i Kristiansand, som personlig hadde sittet og knyttet knutene i forkant av overrekkelsen.

— Vi gjør dette for å symbolisere vårt sterke ønske om å få Knutepunkt-status, og vi mener Quartfestivalen fortjener dette nå, sa Gundersen idet hun gav sin parti-kollega mmtauet.

Imponert av Quart Etter å ha mottatt de de symbolske knutene, var kulturministeren imponert over det brennende engasjementet.

— Jeg har vært imponert over Quart i mange år. De har en god og solid historie. Og når det kommer til Knutepunkt-status, er det viktig å være et flaggskip for pop og rock i Norge, men også å være et kompetansesenter for andre festivaler, sa Giske.

Han poengterte også at det ikke er første gang Mette Gundersen har ytret ønsket om å gjøre Quart til Knutepunkt-festival.

— Hun minner meg på dette hele tiden. Nå får jeg inn og høre hva de har å si, og så får vi se hva det blir til etter det, sa Giske.

Oppfordret ikke Hove til å søke På spørsmål om hvorfor han oppfordret Hovefestivalen til å søke om Knutepunkt-status kun tre dager inn i festivalen forrige uke, svarte Giske:

— Jeg oppfordret dem aldri til å søke, jeg sa de var velkommen til å søke. Men jeg skjønner Toffen (Gunnufsen) synes det var greit å annonsere det som en oppfordring. Jeg synes det er utrolig hva Hove har fått til, og alle har rett til å søke på Knutepunkt.

Hvem av de to festivalene har best sjanse til å få tittelen?

— He he... Det kan jeg ikke svare på nå. Men det er klart Quart har en lengre historie, og det er jo positivt. Hove er jo helt ferske. Uansett tror jeg konkurransen er postiv for begge. Det får dem til å skjerpe seg, sa kulturministeren, som selv skulle få med seg Beastie Boys og Scissors Sisters på Odderøya tirsdag kveld.

- Landsdelen trenger en Knutepunkt-institusjon Statssekretær i Kulturdepartemenet, Randi Øverland (Ap) var også til stedet ved overrekkelsen av knutene tirsdag. Hun mener landsdelen trenger en Knutepunkt-institusjon og mener markeringen var en fin måte å vise dette på.

— Jeg synes dette er helt topp! Det er viktig for Quart og for landsdelen å få en Knutepunkt-status. Når det gjelder Hove, så har de jo litt dårlig tid på å søke, sa Øverland.

Så du tror Quart går seirende ut av dette?

— Det skal jeg ikke si sikkert. Men jeg tror de har en god sjanse, konkluderte Øverland.