Etter år med stillhet, kommer det igjen toner fra Tellé Records.

Annie og Frost

Nylig slapp Tellé Records et album med Matt& Kim. Det er den første offisielle utgivelsen på lang tid, selv om det i det skjulte har kommet små drypp fra Tellé Records i form av vinylsingler.

Tidligere i sommer ble dessuten samlealbumet fra 2000 med diverse artister, deriblant Annie, Röyksopp, Kings of Convenience, Erot, Frost og Björn Torske relansert. Etterspørselen har vært stor, og det har vært tomt i butikkhyllene.

Indie, pop og new wave

Mandag 13. august slippes svenske Familjen og en tolvtommer med Real Ones. Musikkmessig blir det med Mikals ord «ganske eklektisk» fra Tellé.

– Da Tellé startet, skulle det være elektronisk pop, nå er det rett og slett musikk jeg liker, sier grunnleggeren av Tellé, Mikal Telle.

Musikken som står på utgivelsesplanen allerede temmelig variert.

– Matt&Kim er enkel musikk i sjangeren pop, indie og new wave. Den neste platen, med svenske Familjen, er mer i retning techno med skånevokal. Vi skal også gi ut en singer/songwriter fra California.

– Hva er årsaken til at det igjen rører seg i Tellé Records?

– Jeg tok en tenkepause etter «Den elleville festen» i Grieghallen. Økonomien var skral, jeg hadde holdt på lenge og ville finne ut hva jeg egentlig ville.

Datarock-manager

I mellomtiden har han vært manager for Datarock, men etter hvert landet på at jo da, han vil drive plateselskap.

– Jeg har fått en avtale med VME, som gjerne vil distribuere platene mine. Og da passet det perfekt å starte igjen, synes Telle.

Han skal også samarbeide tett med Joachim Haugland i Smalltown Supersound, og håper etter hvert på å kunne ansette en til i Tellé Records. Målet er nemlig å følge artistene lenger på vei denne gangen.

Slutt på tabbene

– Flere artister, som Kings of Convenience og Annie, assosierer man med Tellé, men vi har aldri gitt ut album med dem. Kun EP-er. Nå vil vi gi ut fulle album med de artistene vi signerer, og dessuten drive eget publishing-selskap og drive med digital distribusjon.

– Hvordan skal du unngå at økonomien igjen blir skral?

– Jeg har lært masse på ti år. Den største smellen skjedde veldig tidlig i driften, men det var tabber som det var vanskelig å komme seg ut av. Jeg er blitt flinkere med papir— og kontraktsarbeid, og tar færre sjanser. Da jeg startet platebutikk, visste jeg ingenting om kontrakter eller hvor jeg skulle registrere ting. Men jeg er blitt 30 og har interesse av å drive et bra firma også, selv om det fremdeles er musikken som driver interessen, sier Mikal Telle.