Da Snoop Dogg møtte i retten onsdag hadde han ingen innvendinger mot tiltalen som var tatt ut mot han.

Rapperen ble brakt for myndighetene etter at politiet i Los Angeles stoppet han 25. oktober 2006 og fant et våpen og marihuana i bilen hans.

Snoop inngikk en avtale med aktor og slapp dermed soning innenfor murene. I stedet ble det fem års prøvetid, i tillegg til 800 timer med samfunnstjeneste. Om det blir søppelplukking langs motorveien eller løvraking i en park, vil tiden vise.

Dette melder Reuters.

Kunne fått fire år

Snoop Dogg ble siktet for transport eller salg av marihuanaen og våpenet og uten overenskomsten med motparten, hadde det blitt rettssak. Hvis superstjernen hadde blitt dømt da, kunne det gått fire år før vi neste gang kunne sett Snoop på scenen.

— Han ser hvor alvorlig dette er og er klar over at han har fått en god ordning, sa advokat Donald Etra etter høringen.

— Snoop akter virkelig å oppfylle sin del av avtalen.

Hvis Snoop, eller Calvin Broadus som han egentlig heter, bryter vilkårene for prøvetiden kan han ordres til å sone straffen sin i fengsel.

Bæretillatelse

Dommer Terry Smerling fortalte også Snoop at rapperen ikke kan ansette sikkerhetsvakter med tilknytning til gjenger og at alle medlemmer i hans følge må ha tillatelse til å bære våpen.

Da Snoop ble arrestert med skytevåpenet i bilen i fjor, kunne ikke aktor bevise at pistolen tilhørte han. Men da politiet gjennomsøkte Snoops hus ved en senere anledning dukket enda et våpen opp.

I mars ble Snoop arrestert i en narkorazzia i Stockholm og testet da positivt på marihuana. Dagen etterpå holdt han og Diddy konsert i Oslo.