-Det som fikk meg til å si ja til å spille i oppfølgeren, er at den har en god historie. Det er ikke bare slasher for blodets skyld, sier Ingrid Bolsø Berdal.

Lørdag ble det klart at det blir en oppfølger til den norske skrekkfilmsuksessen fra 2006. Fantefilm begynner innspillingen av «Fritt Vilt 2» i februar.

Bolsø Berdal var lenge i tvil om hun skulle si ja til rollen som Jannicke i oppfølgeren til «Fritt vilt». Hun ønsket ikke å være med i en film der hun ikke fikk noe nytt å spille på.

Liv og død

— Jeg gikk veldig hardt inn for å få gode svar fra Fantefilm, og føler meg trygg på at de vil lage en film som er bedre enn den forrige, sier hun.

trønderskuespilleren synes også det var gøy å få en ny sjanse til å være med i en film hvor hun får muligheten til å spille inn actionfyllte og fysiske scener.

-Uten å røpe for mye kan vi vel si at filmen blir en kamp på liv og død, sier Ingrid Bolsø Berdal.

Vil unngå klisjeer

-Den største fallgruven man kan gå i når man skal lage en oppfølger til en skrekkfilm er å putte inn nye karakterer på en ny plass, og gjenta den samme handlingen. Da blir filmen dårligere på alle måter. Vi var bestemt på at vi ikke ville lage en oppfølger om vi ikke var dønn sikre på at den ble bedre enn den første, sier produsent Martin Sundland.

Han mener det både er en klisjé og et must å lage en oppfølger til en suksessfull skrekkfilm.

Skrekk-suksess

I «Fritt vilt» fra 2006 møter en gruppe unge snøbrettkjørere en brutal død på et nedlagt høyfjellshotell i Jotunheimen. Anmelderne var stort sett positive til satsingen på nye talenter innen norsk film, men mer uenige om kvaliteten på innholdet.

Gysende godt grøss

En iskald fjellgrøsser

Jannicke (spilt av Ingrid Bolsø Berdal) er den eneste som overlever marerittet. Produsenten mener at sluttscenen åpnet for mange spørsmål om hva som skjer videre med Jannicke.

-Under innspillingen begynte vi å diskutere muligheten til en oppfølger, forteller Sundland.

Smakebit fra oppfølgeren

I en pressemelding fra Fantefilm blir følgende avslørt om handlingen i film 2: Nedkjølt og svak kjemper Jannicke seg tilbake til sivilisasjonen. På det lokale lille sykehuset aner personalet fred og ingen fare. Men så blir den blodige og forslåtte unge kvinnen brakt inn. Litt senere våkner Jannicke til liv i sykesengen. Sykehuset er mørklagt og ikke en levende sjel er å se. Alene lister hun seg ut i de tomme korridoren. Er marerittet likevel ikke over?

-Arbeidet med «Fritt vilt» er det morsomste jeg har vært med på, og selvfølgelig kunne jeg tenke meg å gjøre det igjen, sier produsenten.

Han lover en film som blir større, rikere, mer actionpakket og med et mer omfattende persongalleri enn forgjengeren. Thomas Moldestad har allerede skrevet ferdig manus.

-Fantefilm er lidenskapelig opptatt av skrekksjangeren. De tør å dra på, og vet hva de selv mener er en god spenningsfilm, mener Ingrid Bolsø Berdal

Ny regissør

Mats Stenberg debuterer som spillefilmregissør på «Fritt vilt 2».

-Mats er en av Skandinavias mest spennende regissører. han er fantastisk visuell og tenner like mye på skrekksjangeren som vi gjør, sier Sundland.

«Fritt Vilt» ble sett av 260.000 mennesker på kino i Norge og har solgt over 100.000 dvd-er. Filmen er per i dag solgt til bl.a. Brasil, Mexico, Peru, Polen, Tyskland, Frankrike, Italia, England, Tyrkia, Spania og USA. «Fritt Vilt» mottok publikumsprisen under årets Amandashow og Ingrid Bolsø Berdal fikk prisen for beste skuespillerinne.

Fotball og skrekk topper

«Fritt vilt 2» får premiere høsten 2008

Foto: Fantefilm/SF Norge
Foto: Fantefilm/SF Norge
Foto: Fantefilm/SF Norge
Foto: Fantefilm/SF Norge