KRISTIANSAND: — Jeg synes det er utrolig viktig å hjelpe lokale metalband fram. Det er morsomt å se at artister som spilte på vår festival for flere år siden, nå står på scenen på Hove, sier bookingansvarlig for Southern Discomfort, Bjørnar Jacobsen, og sikter til black metal bandet Dimention F3H.

Metalfestivalen arrangeres i september for sjette gang, og programmet for høsten er klart, med band som Flying Crap, avantgarde-metalbandet Dödheimsgard og Chain Collector. Ifølge Jacobsen er dette Chain Collectors første konsert:

— De har spilt inn plate, men aldri spilt konsert, sier han.

Vil jobbe med Quart

I år har også festivalen et faglig tilbud. Blant annet den tyske metalskribenten Gunnar Sauermann skal holde foredrag om norsk metal sett fra Europa. I tillegg ønsker festivalen å få til et kunstprosjekt.

Festivalen har så langt vært en idealistisk festival:

— Vi som jobber med den tar ikke utbytte, og vi har heller ikke fått særlig med støtte fra det offentlige, sier Jacobsen, men forteller at de nå har gode sjanser for å få støtte fra Cultiva.

Hjalp Toffen

Jacobsen har over flere år har hjulpet Toffen Gunnufsen med booking av metalartister til Quart, og fulgte i sommer med videre til Arendal og Hove.

— Men jeg vil gjerne jobbe videre med Quart. Jeg er jo så glad i denne byen, sier han, og smiler.