KRISTIANSAND: — Vi fikk denne bekreftelsen i natt, kunngjorde Canal Street general Mats Aronsen på en pressekonferanse i dag, melder Agderposten.

Tidenes hip-hop dronning

Lauryn Hill regnes som en av tidenes største R&B og hip-hop artister og er et solid tilskudd til Canal Streets booking. Hill startet sin kritikerroste karriere i det amerikanske hip-hop bandet Fugees som trettenåring sammen med velkjente Wyclef Jean og Pras. Hun er for de aller fleste mest kjent for Fugees versjon av Roberta Flacks klassiker "Killing Me Softly" fra albumet "The Score" . Albumet "The Score" er et av tidenes mest solgte hip-hop album i USA. "The Score" gikk rett til topps på salgslistene i USA og solgte 4 millioner bare da albumet kom.

Grammy-vinner I 1998 gikk hun solo og gjorde braksuksess med albumet "The Miseducation Of Lauryn Hill" som hun høstet 11 Grammy nominasjoner for. Fem av disse vant hun for albumet "The Miseducation Of Lauryn Hill". Deretter grunnla hun en humanitær organisasjon. Lauryn Hills suksess som solo-artist fikk mange til å innse at det kunne bli problematisk med en gjenforening av Fugees, som også hadde slitt med interne konflikter mens de holdt på.

I 2002 fulgte hun opp med albumet " MTV Unplugged No. 2.0" etter å ha tatt en lang pause fra musikkscenen og artistlivet. Ifølge Hill selv tilbrakte hun mye av denne på å finne både seg selv og Gud. To års bibelstudier var med på å endre artisten og mennesket Lauryn Hill. Hun fikk også tre barn sammen med Rohan Marley (Bob Marleys sønn) i tillegg til sønnen de hadde fra før av.

Hennes tid med selvransakelse og hennes oppgjør med musikkindustrien gav seg til kjenne på den svært personlige live-inspillingen i MTV Unplugged-serien.

— Verden er blitt så fattig på et spirituelt fundament, på kultur, på karakter, på struktur. Jeg ønsker å skape en stemning med musikken min som får unge mennesker til å se inn i seg selv og finne mening, sa Lauryn Hill da hun ble intervjuet av Dagbladet for to år siden.

Kommer med nytt album

Bortsett fra liveopptredener ble det igjen stille rundt artisten. Ryktene om et nytt album meldte seg på nytt. I 2005 kunne albumet, som skal ha fått Kanye West til å sette seg bak produsent-spakene, ventes i løpet av året. Men ingenting skjedde. 2005 kom og gikk og albumet uteble. Heller ikke i 2006 så man noe tegn til at albumet var klar for utgivelse.

Det såkalte "comeback" -albumet hennes har altså latt vente på seg. Det samme har også Fugees sitt nye album gjort, som har vært ventet på norske SonyBmg siden mai 2006. Nye rykter vil ha det til at Lauryn Hills album kan ventes i løpet av året. I mellomtiden kan du se henne og høre en av USAs største musikere i sommer på Canal Street.

Les mer om Lauryn Hill på myspace.