Sting, eller Gordon Matthew Sumner som han egentlig heter, spiller på Koengen i Bergen 17. juli, og for opptil 9500 publikummere på Romsdalsmuseets utescene under Moldejazz 19. juli. Det er ventet fullt hus begge steder.

Festivalsjef Jan Ole Otnæs i Moldejazz sier til NTB at Bergen og Molde blir de to eneste spillestedene i Norge under Stings Europa-turne i sommer. Han er veldig tilfreds med å ha sikret seg dette trekkplasteret, til den ene av to utekonserter under årets jazzfestival i Molde 17.-22. juli.

Politisk aktiv

Sting kommer som en del av «Broken Music Tour» med gitaristen Dominic Miller, gitaristen Lyle Workman og Abe Laboriel på trommer.

Sting har spilt i Norge tidligere, og var aktiv i kampanjen for å få frigitt den tidligere spionsiktede Bellona-medarbeideren Aleksander Nikitin. Han startet karrieren allerede på 70-tallet med bandet Police. Sitt første soloalbum ga han ut i 1985. Han har senere kommet med en rekke soloalbum, blant disse favorittalbumet «The Soul Capes» som solgte i mer enn seks millioner eksemplarer.

– Vi skulle gjerne hatt han eksklusivt, men at han opptrer i Bergen to dager før konserten i Molde gjør egentlig ikke så mye. Her blir det fullt uansett, sa Otnæs da han tirsdag presenterte noen av konsertene som er klar for årets Moldejazz.

Joshua Redman

Artist in Residence under årets Moldejazz blir saksofonisten Joshua Redman. Han er omtalt som en av de viktigste, nye jazzmusikerne de siste 20 årene. Han skal gjøre fire konserter i Molde. Han skal blant annet spille sammen med Trondheim Jazzorkester og Bugge Wesseltoft, og han gir en solokonsert i Molde domkirke.

Åpningskonserten i Bjørnsonhuset mandag 17. juli blir med Trio Beyond (Jack DeJohnette, John Scofield og Larry Goldings). A-capellagruppen Take 6, et av verdens ypperste vokalensemble, skal holde konsert i Molde domkirke 20. juli.