KRISTIANSAND: — Jeg fikk litt bakoversveis. Man kan da ikke overse slike ting, så lenge ting er som de er, sier Sissel Seljestad fra Kristiansand.

Seljestad trodde ikke sine egne øyne da hun så plakaten henge i vinduet til Misjonsmenigheten Salem på Lund.

Mosaic ga i fjor ut sitt første julealbum ”Mitt hjerte alltid vanker.” Der medvirket Jan Werner, og coveret fra platen er brukt som et element i konsertplakaten fra 2005, som Mosaic har brukt om igjen i år.

Men for den jevne forbipasserende ser det altså ut som om Svein Tindberg og Jan Werner Danielsen skal opptre på konserten med ungdomskoret Mosaic.

Sårende - Jeg ble irritert. Det passer seg ikke å la slike ting stå på trykk, de burde ha sett på forhånd hva de hang opp. Hadde det vært noen i min familie som hadde blitt brukt slik, ville jeg blitt svært såret, sier Seljestad.

— Men det er et CD-cover?

— Kanskje det, men det så ikke jeg. Det fremgår ikke på noen måte av plakaten. Hadde det enda stått klart og tydelig at de samtidig solgte CD-en under konserten, ville det kanskje vært annerledes. Man må være forsiktig med hvilken sammenheng man bruker navn på avdøde.

— Dette er selvsagt svært beklagelig, jeg skal ta det opp med ledelsen umiddelbart, sier annenpastor i Salem, Jens Kåre Lindahl til fvn.no.

Han mener det hele må være en glipp de burde ha fanget opp.

Forglemmelse

Det tror også Jan Werner Danielsens manager og nære venn, Febe Rognstad i JWD Fokus.

Hun synes ikke det er greit at Jan Werners navn brukes på en slik plakat.

— Det er mange som har brukt Jan Werners navn etter hans død i forskjellige fora, men dette er nok en glipp av Mosaic. Jeg skal orientere koret om dette. De trenger nok å rydde opp i promoteringen av konsertene sine sier, Rognstad til fvn.no

— Men jeg er sikker på at det dreier seg om en forglemmelse fra korets side, understreker hun.

Lever videre - Det er bare to måneder siden Werner døde, og det hele kjennes uvirkelig for alle oss som sto ham nær. Det har varmet veldig med all støtte fra nær og fjern, sier hun.

Hun forstår godt Sissel Seljestads reaksjon.

— Han var et stort menneske, og han har en stor plass i mange nordmenns hjerter. Gjennom musikken hans og den siste platen "Stronger", lever han på mange måter videre, sier Rognstad.

Svært lei seg

— Dette beklager vi på det sterkeste, det kan jeg ikke få sagt tydelig nok, sier leder for Mosaic, Dag Arnold Gryting, til fvn.no. Han sier at det er noen plakater fra i fjor som er brukt i promoteringen.

— På CD-promoteringsbildet er Jan Werner Danielsens navn nødvendigvis trykket. Jeg har snakket med Febe Rognstad og beklaget dette overfor både management og familie.

— Vi har ikke noe å vinne på dette, det har rett og slett ikke vært tenkt godt nok under planleggingen av hvordan vi skulle reklamere for årets julekonserter.

Gryting ble oppbrakt da han skjønte hvordan plakaten kunne tolkes.

— Vi er veldig, veldig lei oss for den smerten vi har påført enkelte. Dette er plakater fra i fjor som vi litt tankeløst har brukt om igjen. Det ville gå på tvers av alt koret står for om vi skulle ha gjort dette med hensikt, sier korlederen.