KRISTIANSAND: — Jeg fikk dem bekreftet onsdag kveld klokka åtte. Det var fint det, sier Jørgen Skauge, bookingansvarlig på Østsia. Bergenseren har jobbet med å skaffe Madrugada til studentkroa Østsia siden januar. Han kan bekrefte at det føltes omtrent like godt som å lande en velvoksen skrei da han endelig fikk bekreftelsen på et band som har solgt 350.000 plater siden debuten med «Industrial Silence» i 1999. — Det føltes som prikken over i-en på vår-programmet vårt, sier Skauge.

Fra før har han blant annet klare BigBang til 20. april og Span 4. mai.

Nå har han også fått tilslaget på en konsert med sine personlige favoritter og med-bergensere i The Real Ones. Det er ingen spøk at folk-countryrockerne spiller 1. april på Østsia. Bandet lanserte plata «Home with girls in the morning» 30. januar, og berømmes av Bergens Tidende for å forene harmoniene fra The Byrds med psykedelisk countryrock anno tidlig syttitall.

Scenen på Østsia skal gjennomgå en kraftig oppdatering før Madrugada-konserten 13. april.

— Vi får en dobbelt så stor PA, slik at vi slipper å leie inn noe. Samtidig skal vi ha dobbelt så mange lyskastere pluss røyk og strobelys og alle godsakene en skikkelig scene bør ha, forteller Egil Mundal.

Samtidig håper han at «skammens søyle» foran scenen blir slanket fra 40 til 15 centimeter slik at publikum i hele salen kan se hele bandet samtidig.

— Det koster fra 60.000 til 80.000, så vi får se om vi får råd, sier Mundal. Han er også meget tilfreds med at billettene til Østsias konserter nå kan kjøpes direkte fra nettet.

— Du kan til og med printe dem ut hjemme, sier den daglige lederen storfornøyd.

Samtidig som storfisk dras i land og søyler faller, har Østsia også booket bandene Split Image (7/4) og The Violent Years (17/3) til å spille etter quizzen på hver sin torsdag. Dette som et ledd i Jørgen Skauges musikkmisjoneringsarbeid hvor ukjente band overfaller intetanende studenter med god musikk.