Kirby Ann Basken (21) fra Oslo begynner å bli rutinert i missekarrieren. I fjor ble hun kåret til den mest fotogene i Frøken Norge, og kom på andreplass. I sommer gikk hun helt til topps i tilsvarende konkurranse på Filippinene, Basken er nemlig halvt filippinsk.

Dermed er det duket for en tøff duell mellom henne og Janne Mari Fredly.

— Hun er en god kandidat som er godt likt. Det er flere som vet hvem hun er enn som vet hvem jeg er, så det blir en hard konkurranse, sier Fredly om sin duellkonkurrent til fvn.no.

Alle gjenstående deltagere møter nemlig en annen deltager i duell i kvartfinalen. 18-åringen fra Sør-Audnedal er ikke helt fornøyd med å møte en så profilert jente.

— Det er litt kjedelig. Jeg skulle ønske jeg kunne møtt ei som er på lik linje med meg. Men det er ingen krise om jeg ryker ut, jeg er fornøyd med å ha nådd så langt, sier hun.

Duellen mellom Fredly og Basken vises på tv i slutten av mars. Denne uken har kvartinalistene for møtt hverandre for første gang under tv-opptak i Oslo. Det synes Janne Mari Fredly har vært artig.

— Det er utrolig gøy og spennende. Alt går veldig fort, sier Fredly, som bor i samme hus med Malin Nilsen fra Farsund og Connie Thorbjørnsen fra Søgne under Oslo-oppholdet denne uken.

Malin Nilsen møter Monica Pedersen fra Moelv til duell i kvartfinalen, og Connie Thorbjørnsen møter Charlotte Rustad fra Bekkestua. Etter kvartfinalen møter de 20 semifinalistene hverandre i nye dueller. Deretter står 10 igjen til finalen. To ekstra finalister skal også plukkes ut av juryen, dermed kan det være sjanse for sørlendinger i finalen selv om de skulle tape dueller i kvart- eller semifinalen.