«Beatrice» er en åtte-seters stor og tung burgunderrød Chevrolet som glampunkerne i Silver kjøpte for 110.000 kroner for en tid tilbake. I vinter fikk Silver Alarm-prisen. Alle pengene fra dette gikk rett inn i bilen.

— Hun har fått navnet «Beatrice» fordi det henger terninger i speilet og da synes vi det var et passende navn, forteller vokalist Blanco Summer, et navn han forøvrig har fått fra korrekturlakken med samme navn.

Quart På møtte Summer og gitarist Amy under Roskildefestivalen, dit de ankom med både «Beatrice» og tilhenger. I kvintettens bil ligger det plater med Beatles, Elias Akselsen og Blink 182. Setene er trukket med fløyel og ser veldig behagelige ut.

— En vanlig turnédag for oss starter med at vi møtes på Oslo S om morgenen. Det er alltid noen som kommer for sent. Alltid. Det kan være ganske irriterende, men vi begynner å bli vant med det, forteller Amy.

— Så kjører vi «Beatrice» i timevis. Guttehumoren brer om seg til konserten, med promping og dårlige vitser, sier Blanco.

Det er ikke så mye vitser og humor å spore hos Silver når Quart På treffer dem i «Beatrice» på et gjørmete jorde bak Roskildes største scene. Bakakslingen har nemlig nettopp røket, og frykten er stor for en høy verkstedregning.

— Alt vi har hatt av omsetning i Silver, og det er over millionen, har gått til utstyr eller i bilen. Nå ryker vel honoraret fra Roskilde også inn i bilen, sier en lettere oppgitt Amy.

— Låner dere noen gang «Beatrice» ut til andre band?

— Nei, aldri. Vi vet jo hvor dårlig vi selv behandler lånte biler, sier Amy. Han er også lettere irritert etter å ha tilbragt forrige Roskilde-natt utendørs i regnværet liggende i fosterstilling og lyttende til bråkete punkere og intens, klaskende teltsex. Så da kjære «Beatrice» ankom, la han seg i bare underbuksa inn i bilen og tørket seg der.

— Men det er fett å spille festivaler. Det samler hele det musikkinteresserte Norge på ett sted, og gjør at folk som ikke har hørt oss før, kanskje sjekker oss ut. Det er briefe-konserter, sier Blanco.

Han og Amy er skjønt enige om at turnélivet i Norge er mye, mye bedre enn i andre land.

— Her i landet får vi hotell, skikkelig mat, øl før konsertene og ålreit betalt. Det er noe helt annet enn i andre land. Du skal bare over grensa til Sverige før det blir skikkelig dårlig, sier Blanco.

I USA får de ikke øl i det hele tatt. Han og Amy blir derfor forbanna over norske band som syter over konsertforholdene i Norge.

— De skulle bare visst{hellip}

Til Quart kommer norgesvennene Silver med overraskelser til noe som blir en eksklusiv - eller eksplosiv - konsertopplevelse. Men de kommer ikke i «Beatrice». Den står fortsatt i Roskilde.