Det første spillet i Dungeon Siege-serien var fullt av action, hadde strålende grafikk og forbløffet med å ikke ha en eneste lastepause gjennom hele spillet. Etter en tilleggspakke som fikset de fleste av problemene i det opprinnelige spillet, er nå oppfølgeren klar.

Dungeon Siege II foregår i samme univers som tidligere. Du befinner deg i fantasiverden Aranna, en verden full av onde krefter som må tas rotta på. Reisefølget ditt består til å begynne med av deg og en annen figur du velger selv. Etter hvert som du kommer videre i spillet kan du få med deg flere, men dette går ikke på langt nær så raskt som i det første spillet. I løpet av den første gjennomspillingen er det bare mulig å få med seg tre andre, og maksimum seks er mulig totalt.

Utviklerne av Dungeon Siege II har tenkt på alt når det gjelder å gjøre spillet enkelt å spille, og det er få irritasjonsmomenter. Du kan automatisere nesten hva det skal være, og det er tastatursnarveier for alle funksjoner. Du styrer gjengen din med musen, venstreklikk er bevegelse, høyreklikk er angrep.

En viktig endring fra det første spillet i serien er at du har muligheten til å la figuren din utvikle seg akkurat som du vil. Du har fire typer klasser å velge mellom, hvis du vil at en figur skal bli flink til å bruke sverd, er det bare å gi ham ett og sende ham i synet på noe med tenner, så blir han flinkere etter hvert som monsterhodene faller.

Du kan i prinsippet lære figurene litt av hvert ved å bruke en blanding av magi, sverd og prosjektilvåpen, men allrounderen er ikke en kar som passer spesielt godt her. Det smarteste er å spesialisere alle du har med deg, så en kan fyre av på avstand, en smelle klubba i skallen på dem som prøver å drepe og/eller spise deg og en kan trekke seg litt tilbake og helbrede de andre med magi når de trenger det.

Dungeon Siege er ganske morsomt en stund, men det er kanskje litt i letteste laget for tilhengere av actionrollespill. Selv om skurkene tåler en del mer fik og gir deg vondere kilevinker etter hvert som du kommer deg videre i historien, er de ikke nødvendigvis noe vanskeligere å ta knekken på. Du tåler jo tilsvarende mer etter hvert, og den eneste forskjellen fra svakere skurker blir at det tar lenger tid å få dem i bakken. Men likte du det første spillet i serien, er det ingen tvil om at du kommer til å like dette også.

TORE SAND

Tilbake i Aranna

Dungeon Siege II

Gas Powered Games/Microsoft

Genre: Actionrollespill

Alder: 12+

Plattformer: Kun PC