KRISTIANSAND: — Næringslivet bør på banen på en helt annen måte. Det er de som tjener på Quartfestivalen, derfor bør de bidra, sa Høyres Per Sigurd Sørensen. Hvor er næringslivet?

Også Aps Mette Gundersen, Venstres Dag Vige, Demokratenes Vidar Kleppe, KrFs Anne Ma Timenes og Frps Stian Storbukås etterlyste en mer aktiv holdning fra lokalt næringsliv.Bare SVs Gro Hareide er skeptisk til dette. Hun frykter kommersialisering og synes det er bra at festivalen foreløpig ikke har fått hjelp av kremmerne.Høyre, Venstre, Ap og SV dannet flertallet som gir 4,2 millioner kroner i nødhjelp til Quart. (3,7 millioner er generell støtte, en halv million er øremerket planlegging av neste års festival.) Konkurs?

Høyres Sørensen var opptatt av hvorfor ikke konkurs og akkordforhandlinger med kreditorene ble vurdert som alternativ til kommunal redningsaksjon.Rådmannen svarte at dette var vurdert, men da ville ikke Quart fått kreditter neste år. Alt måtte vært gjort opp kontant, og da blir det umulig for en festival som får inn alle inntekter i ettertid.Sørensen godtok dette.Frp og Demokratene var sterkt kritiske til at kommunen punger ut til ikke lovpålagte oppgaver.- Vi har ikke råd når vi bor i en by med bostedsløse og store mangler i eldreomsorgen, sa Vidar Kleppe.Politikerne utelukker ikke at det kan komme på tale med ytterligere støtte på senere tidspunkter. Rådmannen kan heller ikke garantere at det ikke blir nødvendig. Men de håper å slippe.Flertallet slår seg til ro med at den kommunale ryddesjauen resulterer i at nye tilskudd blir unødvendig. - Risikosport, men vi må

— Vi gir på en måte nødhjelp i håp om at det etterfølgende ryddearbeid vil gi gode resultater. Det er en risikosport dette, men vi må, sa Sørensen.Tore Austad og Mette Gundersen roste festivalens betydning for byen og mente det ville vært umulig for kommunen ikke å gå inn.Vidar Kleppe mente kommunen har gjort en elendig jobb.- Næringslivet etterlyses. Men kommunen har fått panikk og grepet altfor sterkt inn. Næringslivet vet jo at kommunen betaler, så de kan bare vente. Hvis kommunen hadde hatt litt is i magen, ville dette ordnet seg uten vår hjelp, sa han.Støtten til Quart er nokså identisk med hva det koster å drive 11 sykehjemsplasser i ett år.Formannskapet presiserer at kommunen ikke skal gripe inn i Quartfestivalens kunstneriske frihet.