Navn: Merethe Gundegjerde

Yrke: Daglig leder/servitør/vinkelner ved Kjesk

Pass utstedt: 29. januar 2001

Antall stempler: 18 (fra tre eldre pass)

Hvor:

Barcelona 06.07.68, Harwich 23.08.69, Mallorca 23.06.71 og 06.08.82, London 13.08.74, Paris 22.05.77, Montreal 17.12.77, Rhodos 14.05.78, Lanzarote 22.01.79, 18.01.80 og 17.11.86, Sri Lanka 22.11.79, Florida 03.11.81, Malaga 24.08.84, Las Palmas 21.11.84, Ibiza 11.08.85 og 29.05.86, Antalya 02.04.94. — Du har skiftet ut de blå brillene siden sist?

— Ja, og så har jeg klippet meg for første gang på 40 år.

— Tre turer til Ibiza på 80-tallet. Det krever en forklaring.

— Bare for gøy, sammen med kjæresten. Det var veldig moderne der nede, med gay-klubber - ja, et veldig hot sted å reise til. Vi festet, solet oss og badet, men brukte ikke stoff. Det var det andre som gjorde. Jeg klarer meg på vin. I dag velger jeg helt andre turopplegg, jeg er ikke så opptatt av å sole meg lenger.

— Ta med tre personer på drømmeturen. Hvem og hvor?

— Det er ikke lett, når du bor alene, å komme med sånne innrømmelser (latter). En venninne og jeg skal til Thailand i januar, blant annet på spa-senter. Jeg har også lyst å reise til Peru, med folk som har samme interesser som meg, og som er førlige. Vi må få med oss mest mulig.

— Hotell eller telt?

— Jeg kan godt ligge i telt, bare jeg ikke fryser i hjel. Men med årene har jeg satt mer pris på behagelig overnatting - på hotell.

— Hva har du alltid i kofferten?

— Dagboka mi. Jeg skriver ned hvor vi har vært, hva vi har spist, så jeg lett kan bla tilbake og huske detaljene. Og så har jeg med en gammel fillete pengepung, som jeg tror bringer lykke.

— Fortell om ditt pinligste ferieminne.

— Jeg kommer ikke på noe, men jeg kan fortelle om det skumleste. Det var da jeg ble forfulgt av en svær tyrker i Alanya, da jeg var alene på vei hjem til hotellet. Det var ikke morsomt. Og så jeg som trodde jeg var så gammel at jeg kunne gå fritt, uten å bli antastet. Det var slett ikke festlig.

— Skal vi heller snakke om dine morsomste minner?

— Vi har det veldig gøy på seilturene i Hellas. Vi er åtte jenter som leier båt annethvert år, med gresk kaptein (latter). Vi kler oss i like klær og får veldig mye oppmerksomhet. Ikke rart, åtte jenter på seiltur er det ikke ofte du ser. Neste år er det tiårsjubileum.

— Er du medlem av 10.000-metersklubben?

— Hva er det for noe? Åhhh (latter), nei, den er jeg ikke medlem av.

— Når smuglet du sist?

— Brennevin og sånn? Jeg smugler hver gang, jeg. Men det er kanskje ikke så lurt å skrive. Jeg pleier å gjemme en eller to halvflasker med gin eller konjakk på magen.

— Da er du kanskje blitt stilt til veggs i tollen også, da?

— Jeg ble stoppet en gang. Det vil si, vi var fire venninner i en Mercedes. På vei hjem fra jentetur til Århus for tre år siden. Han skulle ta alle mercedeser, den lille venndølen. Jeg hadde to-tre flasker vin for mye, og fikk 600 i bot. Men flaska på magen fant han ikke.

— Hvem vil du helst ikke sitte ved siden av på en 14 timer lang flyreise?

— Det må være han Jan Simonsen. Jeg synes han er helt disgusting. Jeg misliker alt han står for, i tillegg til utseendet.

— Du får ta med tre ting til en øde øy. Hvilke?

— Jeg må i hvert fall ha vin av høy kvalitet, og en altoppslukende bok. Og så en kjæreste kanskje? Men da trenger jeg ikke boka.

— Hva mangler Kristiansand på å være den perfekte ferieby?

— Et konserthus og kanskje et flott spa-senter. Og så ville jeg kastet kommunen ut av Øvre Torv, og gitt det til grønnsakshandlere og andre som kan skape litt aktiviteter. Det kunne bli en fin turistattraksjon.

PASSKONTROLLØR: VEGARD DAMSGAARD