OSLO: Etter 30 forestillinger, 16.500 utsolgte billetter og stort sett strålende anmeldelser sitter Terje Formoe på Chat Noirs historiske scenekant i Oslo. Noe forkjølet. Litt sliten. Men lykkelig.

Forestillingen «Kaptein Sabeltanns sjørøverfest» har vært en suksess.

— Vi har fått enormt mange gode tilbakemeldinger, både fra publikum, anmeldere og på sosiale medier. Gjennom dette har vi fått samlet helt nye tilhengere og fans, både barn og voksne, gliser Formoe.

- Enestående mulighet

— Det har lenge vært et ønske om å gjøre noe på vinterhalvåret med Sabeltann. Det blir litt lite å bare spille på sommeren. Jeg ville møte publikum der de var og da var Chat Noirs intime scene en enestående mulighet.

Mannen bak sjørøverfiguren utelukker ikke at Sabeltann kan dukke opp andre steder i Norge etterhvert, men først skal kapteinen seile den velkjente sommerruta inn i Kjuttaviga.

«Kaptein Sabeltann og Grusomme Gabriels skatt» har premiere 8. juli. Og selv om forestillingen er spilt før, lover Formoe noen nye elementer.

— Vi har et mål om at det alltid skal være noe der som folk ikke har sett før og fokuserer veldig på å tenke nytt. Det blir blant annet en ny sang og et par andre overraskelser. Rett og slett en oppusset versjon.

Utenfor landets grenser

2014 blir også et begivenhetsrikt år for Formoe og kapteinen hans. Da er Sabeltann 25 år og en helt ny spillefilm entrer kinolerretet. «Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama» fikk nylig 15,2 millioner kroner i produksjonstilskudd fra Norsk Filminstitutt. Filmen har et totalbusjett på 38,3 millioner og har foreløpig premiere 3. oktober 2014. — Det er gjennom film og TV vi kan nå utenfor landets grenser. Kanskje blir det også forestillinger i andre land etterhvert? Hvem vet, undrer Formoe.

TV-serien, som gikk på NRK i fjor vår, er nå solgt til blant annet Sverige, Finland, Island, Argentina og nylig til Belgia. Formoe kan avsløre at det er samme mannen som spilte Sabeltann i TV-serien, Kyrre Haugen Sydness, som skal spille Sabeltann i filmen. Innspillingen av den starter i august i år og skal blant annet spilles inn i sydligere strøk.

Nytt familiekonsept

I tillegg kommer Formoe med et helt nytt familiekonsept til høsten. Men han vil ikke røpe så mye enda.

— Det er en idé som har ligget i bunka lenge. Det blir nok i første omgang bare en CD og kanskje en bok, så får vi se etterhvert. Det er litt morsomt å gjøre noe annet enn Sabeltann innimellom, forteller Formoe, som tidligere også har laget familiekonseptet «Kjell Pell Pottitskrell» og sangen bak Norges mest kjente apekatt Julius.

— Men først er det sommerforestilling i år og jubileum året etter. Jeg har et ønske om at det skal skje noe med Sabeltann utover hele 2014. Men hva det blir enda, er ikke sikkert.