KRISTIANSAND: Mandag lanserte Kristiansand folkebibliotek tilgang til mer enn 31.500 engelske e-bøker for sine brukere.

— Det er jeg veldig glad for, for lånerne har spurt etter e-bøker i lang tid, sier biblioteksjef Anne Kristin Undlien.

— Det er godt med en start, selv om lånerne nok primært ønsker norske bøker, legger hun til.

Gjennom tjenesten Ebscohost blir Kristiansand folkebibliotek trolig det første norske folkebiblioteket som gir tilgang på utlån av engelske e-bøker. I denne omgang er det flest populære fagbøker i tilbudet, som også inneholder noe vanlig skjønnlitteratur.

— Det er gøy å være først, for ingen har sagt at de er før oss. Jeg vet at de i Stavanger jobber med dette, for de har flere engelskspråklige brukere enn oss, sier Undlien.

Det er foreløpig kun engelske bøker som er tilgjengelig som e-bøker ved Kristiansand folkebibliotek. Men om ikke lenge kommer det tilbud om norske bøker.

— Jeg venter i spenning på resultatet av en anbudskonkurranse for norske bøker. Det er en felles anbudskonkurranse, som kjøres av Aust- og Vest-Agders Fylkesbibliotek, og den skulle være ferdig i slutten av mai, forteller biblioteksjefen.

— Tror du dere kan få flere brukere grunnet e-bøker?

— Ja, jeg tror nok det, fordi det er så lettvint. Men du må fremdeles innom biblioteket for å få et lånekort, sier Undlien, som ikke frykter at e-bøkene skal ta over for de fysiske bøkene med det første.

— Nei, jeg tror det er kjempelenge til det digitale tar helt over. Markedene kommer nok til å leve side om side en god stund. Bokelskere er ganske konservative, og liker å ta på bøkene. Det er gradvis utvikling, og jeg tror ikke papirboka dør med det første. Men det blir spennende å se, sier hun.