En gang i fremtiden har medisinsk forskning kommet så langt at man kan forbedre det meste med den menneskelige organismen. Resultatet har til slutt blitt en egen overlegen rase. Styresmaktene synes hele greia har gått litt over streken, så de bestemmer seg for å bannlyse alt som har med genetiske forbedringer å gjøre. Dette går selvfølgelig ikke de som utfører modifikasjonene med på sånn uten videre, så de lager sin egen stat på USAs vestkyst. De amerikanske styresmaktene reagerer, som de ofte gjør når de ikke får det som de vil, ved å sende inn militære styrker for å ta knekken på avvikerne.

Sånn som historien fortelles på begynnelsen her, var jeg ganske sikker på at jeg skulle spille på opprørernes side, så jeg ble egentlig ganske overrasket da jeg plutselig får i oppdrag å fly inn og blåse dem vekk fra dette eksistensplanet. Eller, det er i hvert fall det jeg tror at er oppdraget, historien i Fracture er høyst eksotisk i sin fortellerstil, og det er ikke så godt å få med seg hva som egentlig skjer, eller hvorfor det er så enkelt for én mann å brøyte seg vei gjennom horder med folk som spillets indre logikk baserer seg på at er en slags supermennesker.

Spillet i seg selv er et ganske middels skytespill som forsøker å skille seg fra hopen ved hjelp av et gevær som kan gjøre det en gravemaskin bruker et par timer på i løpet av et sekund, det vil si grave dype groper eller høye hauger. Dette kan brukes til å få ting til å ramle ned eller sprette opp eller til å endre terrenget så du kommer deg videre. Jeg har prøvd mange ekstremt sære våpen i dataspill, fra bløtkakekastere til våpen som opphever tyngdekraften, og de fleste fungerer på en eller annen måte i spillets indre logikk. Men akkurat dette veiarbeidervåpenet her, får jeg bare ikke til å stemme. Det blir for teit i forhold til resten av spillet, og ødelegger litt av totalopplevelsen.

Ellers er Fracture et greit skytespill, du løper rundt og brenner av ammo i synet på alle du møter i kjent stil, men jeg tror nok fort du mister interessen og setter spillet i hylla.

Fracture

Utgiver: Lucasarts

Genre: Action

Plattformer: Xbox 360, PS3

PEGI: 16+