Namco er klar med en ny lyspistol, denne gangen til PlayStation 3. G-con 3 har fått en frisk oransjefarge, sikkert for å unngå at folk klipper av ledningen og bruker den til bankran.

Det er selvfølgelig skuffende at den nye lyspistolen ikke er trådløs, når Nintendo har vist at det funker helt fint å sikte på TV-en og skyte med deres trådløse Wii-fjernkontroll. Det er enda mer skuffende at utviklerne har antatt at alle bor i små hybelhøl i Tokyo, ledingen er nemlig altfor kort, i hvert fall til vanlig sofaplassering i forhold til en 42 tommer.

Men ellers er G-con 3 ganske kul. Den er utstyrt med to analoge spaker, på samme måten som moderne spillkontrollere, selv om disse kjennes litt kjipe ut i forhold til dem du har på konsollenes egne håndkontroller.

Selve spillet er kanskje ikke så banebrytende, med ett unntak. På grunn av at du har to spaker, kan du bevege deg rundt som du vil, akkurat som i andre førstepersonsskytespill. Men selv om dette i teorien er kult, er litt av problemet at man på denne måten utvanner skinneskyter-genren, der man tidligere bare trengte å konsentrere seg om å sikte på skjermen mens forflytningen ble besørget av maskinen. Nå blir spillet mer likt et vanlig actionspill i formen, og da holder det ikke i det hele tatt. Mens Time Crisis tidligere hadde sin egen identitet, blir det nå bare et dårlig førstepersonsskytespill der du kan sikte på skjermen. Det blir enda mer påfallende enn tidligere hvor umåtelig teit det er at gubben du spiller går rundt og brøler ut navnene på våpnene han bytter til, og sier "reload" høyt og tydelig så alle skurkene skal høre ham hver gang han må lade om. Grafikken er heller ikke noe særlig å slå hælene i taket for.

Jeg synes den nye våpenkontrollen burde fått et bedre spill med seg til lanseringen. Spillet er nok mer vinklet mot tidligere Time Crisis-spillere enn actionspillere som har lyst til å sikte på skjermen, men det hadde så vidt jeg kan skjønne ikke vært noe i veien for å lage et spill på nivå med Resistance med kontrollene man har tilgjengelige på den nye glorete pistolen. Karakteren får bli en slags kombinasjon av karakter for spillet og pistolen, der pistolen drar opp.

Time Crisis 4

Utgiver: Namco

Genre: Sikte på TVen-action

Plattformer: Kun PlayStation 3

PEGI: 16+