De som likte de mørke, tunge og nordavindskalde skildringene og rytmene til Tungtvann, vil kanskje riste negativt på hodet over noe av det Joddski leverer på «Krig & kjærlighet». De andre blir kanskje med på festen, som tross alt er full av sarkastiske, satiriske, friske, frekke og morsomme meldinger i den sedvanlig stilsikre rappen til Jørgen Nordeng.

Låtene, grooven og rytmene er stort sett mer oppløftende og partyorientert enn det som var tilfelle på Tungtvann sine plater. Aller best er tittelkuttet med Mikael Krohn i Raga Rockers som sparringpartner. «Laisa det opp» har litt av den samme, gode substansen, og det er også fornøyelig å høre «Kronen» med bergenserne John Olav Nilsen og Lars Vaular på gjestelisten.

Produksjonen har mange herlige og tøffe detaljer. Det bobler og koker. Det som hindrer Joddski fra å levere en meget god debut i forhold til bare en god en, er at noen av låtene ikke fungerer særlig bra; at de er litt lettvinte. De er ikke sterke nok. «Sannhetsserum» er en av dem. «Luremus» er vel heller ikke noen innertier.