**Kristiansand Domkirke

Publikummere: Cirka 700-800**

I en rød fløyelskjole entret Krogh kirken mens hun sang "Tenn Lys". Den folkekjære artisten er en del av norsk juletradisjon, og da spesielt med tanke på filmen "Reisen Til Julestjernen". Man får nærmest julestemning bare man ser henne, og publikum var fulle av forventninger.

De tre tenorene stadfestet sitt talent fra første tone med en mektig versjon av "O Come All Ye Faithful". Mer bestemt er det snakk Thomas Ruud, Nils Harald Sødal fra Kristiansand og Marius Roth Christensen. Deres kraftfulle stemmer sendte frysninger nedover ryggen til de fleste. Ruud er ansatt på et av verdens fremste operahus, Statsoperaen i Stuttgart, og både Sødal og Christensen har sunget på Den Norske Opera. Vi fikk derfor servert noen kjente arier fra den klassiske verden med blant annet "Nessum Dorma", vakkert fremført av Ruud. Han ble også akkompagnert av Kristiansand Domkor som forøvrig deltok, og ga ekstra kraft og fylde under hele konserten. Korarrangementene var også fint og spennende arrangert av Jon Kleveland.Ros skal også gis til musikerne Tarjei Nysted og Stein Austrud som malte de mest praktfulle lydbilder. Med elektroniske hjelpemidler klarte de to å skape kraftig akkompagnement for de fire sangerne. De fikk også noen turer i spotlighten med små instrumentalpartier.

Mellom sangene ble vi fortalt historier, utdrag fra juleevangeliet og annen småprat. Noe av denne praten ble litt for påtatt og arrangert, men det var god stemning blant publikum, som lo med. På repertoaret sto både gamle og nye julesanger. Prøysen ble representert med blant annet "Julekveldsvisa" og "Romjulsdrøm" i nydelig a capella av Krogh.

Blant de siste låtene fant vi selvfølgelig "O Helga Natt" – en sang som er like mye brukt som en gammel fille og som er vanskelig å overgå. De tre tenorene tok utfordringen og klarte det med glans. Men høydepunktet var nok Krogh og hennes fremføring av "Sonjas Sang Til Julestjernen". Avslutningen var allsang med "Deilig Er Jorden", og det var nok flere som fikk en ekstra dose julestemning og gåsehud denne kvelden.

JULESTEMNING: Man får nærmest julestemning bare ved å se Hanne Krogh, skriver Fædrelandsvennens anmelder i Domkirken torsdag kveld. Foto: Tore Andr Baardsen
De tre tenorer: Thomas Ruud, kristiansanderen Nils Harald Sødal og Marius Roth Christensen. Foto: Tore Andr Baardsen