Det er fem år siden koret Mosaic ga ut sin forrige juleplate, ”Mitt hjerte alltid vanker”. Her er de tilbake med norske og engelskspråklige sanger i skjønn forening.

I tillegg har musikalsk leder og dirigent, Hilde Norbakken, skrevet én ny. Den er fin og vakker, og heter ”Strålende skinnende jul”.

Hilde Norbakken er lærer ved musikkonservatoriet i Kristiansand. Stein Austrud er produsent og medvirkende musiker, og med musikere som blant annet Kjetil Steensnæs (gitar), Jonny Sjo (bass), Tarjei Nysted (bratsj) og Ruben Dalen (trommer) glir det instrumentale fint på plass i den musikalske mosaikken. Svenske Samuel Ljungblahd har hovedvokalen på to av de mektigste låtene, ”Go tell it on the mountain” og ”What child is this?”. Hans stemme er mektig og god.

Noen av koristene i Mosaic veksler mellom å eie hovedvokalen på de andre låtene, men det man først og fremst kan falle for på ”Vår sjeleskatt” er det lekre lydbildet og den sylskarpe og delikate produksjonen.

Ikke alt er like spennende, og det fungerer ikke særlig bra når Mosaic gjør ”O Helga natt” til en strømlinjeformet popballade. Da er det bedre å høre på det fete korarrangementet på ”Angels we have heard on high”. Ujevnt, men her er mange godbiter.