Filmen, som ennå ikke har hatt premiere på norske kinoer, foreslås nominert i kategorien «Academy Award’s Best Foreign Language Film».

Flere sterke kandidater 2006/2007 har vært et innholdsrikt filmår, med totalt 15 norskproduserte spillefilmer. Komiteens formann Jan Erik Holst trekker også frem finalistene «Blodsbånd», «Kunsten å tenke negativt», «5 løgner» og «Vinterland» som sterke kandidater.

«Regissør Petter Næss har med originale visuelle grep og strålende innsats fra skuespillerne Trond Fausa Aurvåg og Marian Saastad Ottesen, klart å overføre Loes underfundig-ironiske skråblikk på moderne kvinner og menns forsøk på kjærlighet til lerretet», uttaler komiteen om årets kandidat.

Komiteen mener at «Tatt av kvinnen» vil ha meget gode sjanser til å nå frem i Oscar-sammenheng.

Andre forsøk «Tatt av kvinnen» er regissert av Petter Næss, som tidligere har representert Norge i Oscar-utdelingen med filmen «Elling» i 2002. «Elling» nådde også opp til nominasjon, noe som slett ikke er sikkert selv om en film blir utvalgt som nominasjonskandidat. Petter Næss og «Elling» måtte imidlertid se seg forbigått av den bosniske filmen «No Man's Land».

Oscar-kampanje «Tatt av kvinnen» har premiere på norske kinoer fredag 7. september, og dagen før vises filmen på den internasjonale filmfestivalen i Toronto.

Norsk Filminstitutt har valgt å offentliggjøre Norges kandidat ekstra tidlig i år, for å gi filmskaperne muligheten til å starte Oscar-kampanjen i Toronto.

Denne festivalen regnes som den mest betydningsfulle i Nord-Amerika, og mange sentrale aktører i det amerikanske filmmiljøet vil være til stede.

Det er også planer om å melde «Tatt av kvinnen» på konkurransen om Golden Globe, den andre store filmprisen i USA.

De nominerte til neste års Oscar-priser offentliggjøres 22. januar 2008, og prisene deles ut 24. februar.