Kristiansand: — Først og fremst er det tiden som ikke strekker til, dernest er det et problem at jeg sitter med altfor mange hatter, erkjenner Daniel Nordgård.

SVs kulturpolitiske frontfigur har nå gitt beskjed til partiets nominasjonskomité at han ikke stiller til gjenvalg. Partiet har bedt ham fortsette, men avgjørelsen er endelig.

— Jeg har bestemt meg, det blir ikke mer politikk på meg i denne omgang, sier Nordgård.

Dermed forsvinner 30-åringen ut av Kristiansand bystyre høsten 2007 - etter fire år i politikken.

Han forlater sitt verv som leder av kulturstyret, og mister automatisk sin stol på styrerommet i Cultiva.

— Jeg har altfor mange ganger opplevd habilitets- og tidsproblemer. Og da sitter man igjen med en ekkel følelse av ikke å ha gjort en god nok jobb verken på det ene eller andre stedet, sier Nordgård.

Glasshus.

Som profilert musiker og vokalist i bandet NUD har han flere ganger stanget hodet i en byråkratisk vegg eller i søknadslabyrinten til Cultiva - uten å kunne rope ut sin vrede. For hvordan kan man på en elegant måte kaste steiner i et glasshus som man selv sitter og forvalter?

— Det blir alltid et spørsmål om habilitet, men uten å nevne navn er det nok andre personer i denne byen som har større habilitetsproblemer enn meg. Jeg har dessuten forsøkt å være synlig i media, og da stiller man seg jo laglig til for skyts, særlig når man har såpass mange hatter på seg, sier Nordgård.

Det provoserer ham dessuten voldsomt, at i det pågående arbeidet med å omstrukturere den politiske organiseringen i Kristiansand, ligger et forslag om å legge kulturstyrets oppgaver under oppvekststyret.

— Det vil i så fall være et enormt tilbakeslag for alle som jobber med kultur i Kristiansand. Dette forslaget vil jeg advare mot på det sterkeste, sier Daniel Nordgård.

Musikk.

Han er usikker på om han har klart å sette spor etter seg i lokalpolitikken, men han håper han har maktet å gjøre de øvrige politikerne mer bevisst på viktigheten av å satse på kultur generelt, og musikk spesielt.

— Jeg vet ikke i hvor stor grad jeg har lyktes, men jeg har i hvert fall forsøkt å styre kulturpolitikken i retning av økt satsing på musikk - et kunstnerisk område som er blitt neglisjert i altfor mange år, sier Nordgård.

Som styremedlem i Cultiva innrømmer han at man fortsatt mangler handlekraft innenfor samme genre.

— Cultiva har ikke grepet tak i alle de mulighetene som ligger innenfor satsing på musikk. Å hevde noe annet vil være tull, sier Nordgård.

Nå skal han konsentrer seg fullt og helt om jobben som prosjektleder for mobil kulturinkubator, vokalist i NUD og ikke minst papparollen.

FAKTA

Daniel Nordgård

Bystyremedlem (SV)

Styremedlem Cultiva

Vokalist i bandet NUD

Leder av kulturstyret

Prosjektleder kulturinkubator