De sedvanlige ropene fra publikum om «Bruuuce» ble avløst av en heftig og løssluppen start på konserten med låten «Old Dan Tucker». Sjefen brølte og hoppet rundt på scenen, med et stødig 17 personer stort band i ryggen. Etter to døgn på norsk jord hadde Bruce lært seg å hilse publikum på norsk, noe som raskt fikk positiv respons. Publikum var med fra første stund. Armer veivet, føtter trampet og folk klappet og sang med.

Med denne åpningen var låvefesten i gang. Neste låt ut var «O Mary Don't You Weep». Publikum gikk av hengslene, og taket på Oslo Spektrum nærmest løftet seg.

Springsteens egen låt «Johnny 99» fra 1982-utgivelsen «Nebraska» ble framført i en fullstendig ny musikalsk innpakning med elementer fra blues, jazz og gospel, og Sjefen fikk dermed også plass til noen av sine egne låter under konserten.

56 år gamle Bruce Springsteen har besøkte Oslo som nest siste spillested på en ti konserter kort Europa-turne i kjølvannet av utgivelsen av hans siste album «We Shall Overcome: The Seeger Sessions». Platen er en hyllest til trubaduren og folkemusikeren Pete Seeger, og er samtidig en hyllest til den tradisjonelle musikken som har vært bærebjelken i amerikansk kultur. (©NTB)