I går kveld tok duoen den vanskelige, men uungåelige avgjørelsen: Kirsti må stå over finalen i Grand Prix i Bodø i kveld. Hun har fått knuter på stemmebåndene , og er uten sangstemme.

— Det er klart det er en skuffelse. Hun synes ikke det her er veldig gøy, men det er en del av bissnissen at det må gå videre. Det er så stort apparat rundt dette, at det hadde ikke gått an å trekke seg fra konkurransen heller, forklarer ektemannen Kjetil Røsnes.

Dermed blir Kirsti sittende hjemme foran tv-skjermen når Avalanche går på scenen i kveld. Det har aldri før hendt i duoens lange karriere.

— Hun er sikkert enda mer nervøs enn det jeg er. Jeg vet jo hvordan vi ligger an med prøvene, sier Røsnes.

Nå strever Avalanche med å få koreografien til å sitte. Camilla Alvestad flyttes frem fra bandet for å ta Kirstis plass, og det er mye som skal sitte, ikke bare vokalen.

— Nå er det fullstendig kaos, for nå må vi plutselig tenke nytt, så vi øver for harde livet. Men det kommer til å gå bra. Vi har fått den starten vi ville uansett, med en femmer både fra Dagbladet og VG, og det er første gang på det jeg kan huske.

Avalanche har helt klare planer om å gå videre fra kveldens delfinale. To av kveldens deltakere går direkte videre til finalen i Oslo Spectrum 9. februar, mens to av deltakerne går videre til en ny delfinale 6. februar. Det betyr at Kirsti Johansen har knapt med tid for å bli frisk igjen, skal hun henge med i Grand Prix-sirkuset.

— Du må få Kristiansand til å stemme på oss, ber Kjetil Røsnes, før han løper videre til nye sceneprøver.