BENEKTER MØTE: Hans-Wilhelm Steinfeld. Foto: Roald Ankersen

Erling Borgen er en av de to andre kjendisene som var tilstede da NRK-reporteren Hans-Wilhelm Steinfeld angivelig skal ha møtt komiker Rune Andersen på utestedet Smuget i Oslo på 90-tallet.

— Jeg husker dette svært godt og helt likt som Rune Andersen. Vi hadde vært ute og spist før vi gikk på Smuget, som var det store stedet den gangen. Etter hvert kom Rune Andersen inn og Hans-Wilhelm var rasende på ham. På sparket begynte Rune å parodiere Hans-Wilhelm, sier Erling Borgen til VG.

Kranglet på nytt

De to kjendisene Andersen og Steinfeldt kranglet i går på nytt, 14 år etter. Denne gangen direkte på radio i Bergen.

Den mangeårige utenrikskorrespondenten Hans-Wilhelm Steinfeld var fredag gjest i NRK P1s morgensending fra Hordaland. Da han kom inn i studioet, studerte han portrettene av tidligere gjester, og utbrøt:— Han derre Rune Andersen, han er en løgner.

Det Steinfeld ikke visste, var at de var direkte, og at 100.000 lyttere fikk med seg det han sa. En av dem var Rune Andersen selv, som satt i bilen på vei fra Bømlo til Haugesund lufthavn for å dra på ferie.

— Jeg ble forbannet. Å bli kalt løgner er ikke gøy, og spesielt ikke av Hans-Wilhelm Steinfeld, sier komikeren til bt.no.

Gammel krangel på Smuget

Bakgrunnen for disputten er at Rune Andersen hevder å ha blitt skjelt ut av Steinfeld på Smuget en gang i 1998 eller 1999, en historie han har fortalt i media og brukt i showene sine.

— Jeg var på Smuget, og Steinfeld var sammen med den gamle dagsrevygjengen, sier Andersen til bt.no.

Han forteller at Dan Børge Akerø pekte på ham og sa til Steinfeld at «der er Rune Andersen, han som parodierer deg».

— Da spratt Steinfeld opp, sto rett foran nesen min og sa: «Ka utdannelse har du, kor kommer du fra, ka kan du, din jævla parasitt?» Jeg svarte: «Ka utdannelse eg har og kor eg kommer fra kan du stappe langt opp i ræven, ditt rævhol.». Da klappet han meg på kinnet og sa: «Eg liker deg.»

Steinfeld mener på sin side at utskjellingen aldri har skjedd. Etter å ha kalt Andersen en løgner på radioen, utdypet han videre, fortsatt uten å vite at han var på luften:

— Han påsto at han hadde truffet meg. Det har han aldri gjort. Jeg skulle ha skjelt ham ut på Smuget, men jeg har aldri truffet mannen.

Beklaget «ubetenksom ytring»

Da ringte Rune Andersen inn til NRK, og ba om å bli satt over til studioet. Der fortsatte krangelen med Steinfeld.

— Jeg finner meg ikke i å bli kalt løgner, sa Andersen.

— Jeg var ikke klar over at jeg var på luften. Jeg beklager at en privat og ubetenksom ytring gikk på luften, sa Steinfeld, men la til at han ikke har noen erindring av å ha skjelt ut komikeren på Smuget.

— Jeg kan fremdeles ikke huske det, sa Steinfeld.

— Det er sant. Og jeg har vitner på det, sa Andersen.

— Jeg beklager uttalelsene, men jeg fastholder at jeg ikke har noen erindring av at jeg noensinne har truffet deg, sa Steinfeld.

— Erindringen din har sviktet deg, sa Andersen, som nå altså får støtte av dokumentarfilmskaperen Erling Borgen.

— Erling Borgen er det beste sannhetsvitnet i hele verden. For meg var det et stort øyeblikk. Jeg har fått han servert på sølvfat med 100.000 lyttere tilstede. Dette skal jeg bruke i showet mitt, sier Andersen til VG.