KRISTIANSAND: Hun har sunget om å bli 66 siden 1983. Sist fredag fikk hun endelig oppleve det. Fire utsolgte hus i Drammens Teater ble det, da Wenche Myhre feiret sin 66-årsdag. I kveld står Kilden og Kristiansand for tur.

— Jeg har hørt det er et fantastisk hus, og både jeg og crewet mitt gleder oss til å spille der, sier Myhre, som gjester Kilden for første gang.

Det er 59 år siden Myhre opptrådte offentlig for første gang. I 1960 ga hun ut sin første singel; "Åh, det er søndag". Helt siden hun slo gjennom har hun hatt et stort publikum, både i Norge og Mellom-Europa.

— Det er vel et tegn på at jeg ikke har stått stille, men gått videre. Jeg har solgt plater i seks tiår, og det er ganske tøft, sier artisten.

I fjor høst kom selvbiografien "66", som hun skrev i samarbeid med Mona Levin. Nå kommer "jubileumsalbumet" med samme tittel, som hun promoterer på en landsomfattende turné.

— Det var ikke problem å samle materiale til turneen. Det ble heller "kill your darlings". Men det er et dypdykk i karrieren, med masse hits som jeg har fått lov til å ha i sekken i alle år. Og så har jeg fått skrevet noen tekster til meg, senest Åge Aleksandersens "Prinsesse Smil" og Hanne Sørvaags "Hjertekammer", forteller Myhre.

I 2010 fikk Myhre påvist brystkreft. Hun ble operert, og tok ett års pause fra artistlivet. Det gjorde henne godt.

— Du får noe i bagasjen etter et slikt år. Du får et nytt ståsted, og det har vært flott. Jeg konkluderte med at det hadde vært ett av mine flotteste år. Jeg lever og føler meg sterk, men jeg tar mer hensyn til meg selv, forteller Myhre.

— Er spillegleden den samme etter alle disse årene?

— Ja, den kurven er oppadgående. Jeg er glad i å legge meg i min egen seng på kvelden, men å stå på scenen er topp. Når teppet går opp er jeg klar, avslutter landets mest kjente 66-åring.