KRISTIANSAND: — Det begynte med en spøk på ei fotballtrening, og nå er vi her, sier Allan Wetrhus (43).

— Allan slengte ut et spørsmål om vi skulle melde oss på. Jeg sa ja, uten å tenke mer på det. Jeg visste ikke om det var tull eller ikke, forteller Ørjan Øvstetun (26).

De snakker om spøken som ble til alvor, spøken om at de to skulle melde seg på årets sesong av "Amazing Race" på TV2. Wetrhus og Øvstetun ble innkalt til intervju hos TV2, og ble, blant 3000 tomannspar, plukket ut til å være med i programmet.

Ferdig innspilt

Programmet er ferdig innspilt, og fra førstkommende onsdag kan publikum følge ti par som reiser rundt i verden. På ulike destinasjoner, skal lagene løse ulike oppgaver. De dårligste faller fra underveis og må reise hjem.

Wetrhus, som er venndøl, og Øvstetun, som kommer fra Årdal i Sogn og Fjordane, er begge bosatt i Kristiansand. De to jobber i byen, og er også lagkamerater på byens amerikanske fotballag, Kristiansand Gladiators.

— Hvorfor ble akkurat dere valgt ut?

— Vi kan bare spekulere, men som det ble sagt under intervjuet, så lette de ikke etter A4-mennesker. De finnes det nok av, sier Wetrhus.

— Hvorfor er ikke dere A4?

— Vi er ikke redde for å prøve noe nytt. Vi har gjort mye rart. Jeg har blant annet spilt amerikansk fotball i 20 år, påpeker 43-åringen.

Taushetsplikt

De to er svært hemmelighetsfulle når det gjelder innholdet i de 13 episodene, og kan ikke si noe som helst på grunn av taushetsplikt.

— Det jeg kan si, er at det har vært fantastisk å være med i programmet. Jeg ville gjort det samme igjen, understreker Øvstetun.

— Hva er styrken deres når dere samarbeider?

— Vi er veldig like, selv om jeg er 26 og han er 43. Når vi samarbeider går det veldig fort, kanskje litt for fort, sier 26-åringen.

Begge er spente på å se seg selv på tv.