KRISTIANSAND: — Vi forstod at Tønes kom til å vinne Spellemann allerede før vi booket ham til Kick i januar. Nå har han fått to spellemannpriser, og jeg regner med han blir en finfin åpning på andredagen vår på Ravnefest, sier Jørgen Skauge i bookingfirmaet Imperiet AS. Nå offentliggjør han det sjette og siste navnet til sommerens Ravnefest 28. og 29. juni i Ravnedalen i Kristiansand.

Da skal storscenen som kom opp i fjor prøves ut for alvor. Første dag, altså fredag 28. juni, spiller Mikhael Paskalev, Kurt Nilsen og Kaizers Orchestra.

Etter at nyheten om endagsfestivalen ble svært godt mottatt, utvidet Imperiet like godt festivalen med en dag til, og satte amerikanske Gogol Bordello på toppen av plakaten til lørdag 29. juni.

Før dem spiller Timbuktu med backingbandet Damn, og nå er det altså klart at fjorårets litt uventede gjennombruddsartist Tønes åpner showet. Frank Tønnesen som han normalt heter, vant to spellemannpriser under utdelingen 23. mars i Stavanger.

Den ene fikk han for beste viseplate, den andre for beste tekstforfatter. Det var syvendealbumet "Sån av Salve" som brakte ham denne hederen, etter at han siden debuten i 1996 hadde vært en relativt ukjent artist utenfor Rogalands grenser.

— Jeg tror Tønes kan bli en rolig og fin åpning etter at begravelsesfesten til Kaizers har endevendt plenen i Ravnedalen kvelden før, og før de rablings sigøynerpønkerne i Gogol Bordello gjør det samme igjen, sier Skauge.