KRISTIANSAND: — Jeg var den første som satte opp en musikkforestilling på en scene i Ravnedalen, under samme navn som min første plate "Elverhøy", forklarer hun.

Hele året har hun turnert rundt i store deler av Norge, og hvert år holder hun konsert på Sørlandet i forbindelse med en juleturné. Men det er lenge siden hun har opptrådt på hjemmebane sommerstid.

— Jeg fikk et akutt savn etter Sørlandet og saltvann. Derfor har jeg laget min egen sommerturné – "Til Havet 2012", sier hun.

Reisen startet i Italia, der Bøksle holdt konsert ved Middelhavet i Perikina. Deretter begynte ferden mot Sørlandet, hvor hun har holdt konserter i Hellesund og på Hidra. Nå er det Ravnedalen som står for tur.

— Ravnedalen har en stor plass i hjertet mitt, og det skal bli godt å komme tilbake til Café Generalen igjen. For meg å komme til Ravnedalen er som å komme hjem, sier hun.

Bøksle kommer ut med det nye albumet "Hildring" 12. oktober. På lørdagens konsert får publikum høre låter fra albumet som aldri har blitt spilt før.

— Jeg må til Ravnedalen for å spille de nye sangene mine. Tilbake til der alt startet, forklarer artisten.

Hun har jobbet med albumet i flere år nå, og mener det har gitt resultater.

— Jeg har samlet alle de gode skattene, mener hun.

Neste uke holder hun gratiskonsert på Sam Eydes plass i Arendal sammen med Jonas Alaska og Honningbarna, i forbindelse med Arendalsuka 2012.