KRISTIANSAND: Kulturminister Hadia Tajik besøker i dag Sørlandet. Hun startet sitt besøk på kulturhuset Buen i Mandal, der hun fra kl 11.00 deltar på innspillsseminar for det neste kulturløftet. Kulturministeren besøker alle fylker i landet med liknende seminar, og Tajik har oppfordret til deltakelse og har vektlagt hvor viktig det er for regjerningen å få innspill fra kulturfolk i hele landet under sitt arbeid med Kulturløftet 3. — Siden 2005 har regjeringen satset sterkt på kultur og frivillig sektor gjennom Kulturløftet 1 og 2. Bevilgningene til kultur har økt med fem milliarder kroner, en dobling siden 2005. Én milliard av dette har gått til momskompensasjonsordningen for frivillige organisasjoner. Nå skal vi peke ut retningen for de kommende årene. Derfor vil jeg denne våren reise rundt i alle fylkene for å få innspill. Hva bør vi fortsette med? Hva bør vi satse på fremover? Hvordan skal vi sikre at flere deltar?, skriver kulturministeren i en invitasjon Kulturdepartementet har sendt til kulturorganisasjoner og -institusjoner.

Seminaret i Buen starter med kunstneriske innslag ved elever fra Mandal kulturskole og åpning av fylkesvaraordfører Thore Westermoen. Deretter taler Tajik, før selve innspillsdelen starter.

Etter besøket i Mandal går turen til Kristiansand, der Tajik skal møte aktørene som holder til på Aladdin. Utover ettermiddag og kveld blir det også tid til et besøk hos Oddernes skolekorps, samt et møte med frivillige til Plussbankcup i Vennesla.

Fædrelandsvennen følger kulturministerens sørlandsbesøk, og kommer tilbake med mer senere.